Vesna Pešić: Glasaću za Nikolića!

Poznata opozicionarka iz devedesetih svoju preporuku nazvala je "strateškim glasanjem", jer je protivnik spajanja predsedničke i partijske funkcije

  • 1

Vesna Pešić, poznata opozicionarka iz devedesetih, koja se prošle godine razišla sa Liberalno demokratskom partijom, pozvala je sve da 20. maja glasaju za Tomislava Nikolića.

Pešićeva je, u intervjuu za Radio Slobodna Evropa, svoju preporuku nazvala "strateškim glasanjem", kojim će se, kako smatra, izdejstvovati promene.

- Predložila sam da se glasa za Nikolića jer hoću da sprečim slepljivanje predsedničke funkcije s partijskom funkcijom i s Vladom, što nikako ne ide na dobro. Smatram da ništa ne smeta da ta "engleska kraljica" bude Toma Nikolić - konstatovala je Pešićeva.

Ona je dodala da bi takvim izborom bila "izdejstvovana neka promena".

- Verovatno Tadić ne bi ostao ni predsednik DS - dodala je ona.

Govoreći o vladi koju bi predvodio DS, Pešićeva je navela da bi ta vlada imala najveća ovlašćenja.

- DS je uz pomoć SPS-a već uzeo vladu. Pa, zašto bi onda i predsednik morao da bude iz te stranke? - upitala je Vesna Pešić, koja je svoju podršku Nikoliću nazvala strateškom odnosno "glasanjem zbog određenih razloga".

(Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusica

    16. maj 2012 | 09:18

    A gde je ceo intervju sto je dala, pa vi niste ono najbitnije preneli da je rekla da je Tadic diktator !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA