KARAMARKO: Ne pravimo mi probleme Srbiji, ona ih sama stvara!

- Srbija tu ne može glumiti mali Hag u ovom delu Evrope, budući da smo imali loša iskustva upravo zbog toga. Ne pravimo mi Srbiji probleme, ona sama sebi stvara probleme - odgovorio je Tomislav Karamarko

  • 67

Prvi potpredsednik hrvatske Vlade Tomislav Karamarko je rekao da će Srbija imati podršku Zagreba da uđe u EU čije granice treba da budu što više na istoku, ali da Hrvatska "ima neke svoje zahteve" i da nije spremna da popušta.

Bramerc: Žalićemo se na presudu Šešelju

- Srbija mora da usvoji sve one standarde koje smo morali usvajati svi mi koji smo pristupali Evropskoj uniji. To smo činili u dugim pregovorima koji su nekad bili dramatični. To nije lak proces i pred Srbijom je vrlo težak put. Naravno da mi imamo neke svoje zahteve koji su logični. Mi želimo da oni budu kvalitetan član Evropske unije, u čemu ćemo im probati pomoći, ali ne na način da popuštamo - rekao je Karamarko, odgovarajući na pitanje novinara šalje li Hrvatska poruku Srbiji time što još nije dala pozitivno mišljenje za otvaranje pregovora o poglavlju 23 o pravosuđu.

Kako prenosi Hina, novinari su Karamarka, koji je i lider HDZ, pitali hoće li Hrvatska "dati zeleno svetlo" za nastavak pregovora o poglavlju 23 pre nego što Srbija povuče sporni zakon o univerzalnoj jurisdikciji za ratne zločine počinjene na području bivše SFRJ, prenosi Tanjug.

- Srbija tu ne može glumiti mali Hag u ovom delu Evrope, budući da smo imali loša iskustva upravo zbog toga. Ne pravimo mi Srbiji probleme, ona sama sebi stvara probleme - odgovorio je Tomislav Karamarko.

Karamarko je podržao i najavu glavnog haškog tužioca Serža Bramerca po kojoj će se žaliti na presudu Vojislavu Šešelju.

- Bili smo zgranuti oslobađajućom presudom jednom ratnom zločincu koji se smeje celom svetu, žrtvama i svima nama. Daće Bog da drugostepena presuda bude dugogodišnja robija za jednog takvog zločinca - rekao je Karamarko, prenosi Hina.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • polat

    7. april 2016 | 17:23

    covjek je samo realan,a Srbija ce ipak morat ispunit sve zadace koje joj Hrvatska zada

  • Bane

    7. april 2016 | 13:52

    Karamarko je u pravu. Nasi politici misle da sve znaju pa se lako upetljaju u svoje stavove.

  • Dzeko

    7. april 2016 | 13:32

    Ipak je tako Markane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA