BILI SMO NEOBIČNA DECA I ŽIVELI SMO LEPO: Sin najbrutalnijeg mafijaškog šefa zaprepastio svet! (VIDEO)

- Zajedno smo čuvali porodičnu tajnu. Bili smo neobična deca koja su živela drugačije od ostalih, ali svejedno nam je bilo lepo - rekao je sin mafijaškog šefa

  • 1

Osuđeni mafijaš čiji je otac bio najbrutalniji od svih sicilijanskih mafijaških šefova izazvao je zgražavanje javnosti pošto u intervjuu za RAI nije izrekao nijednu ružnu reč o mafiji, a svoje je detinjstvo ocenio kao "lepo".

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: Kako se postaje član italijanske mafije, poznatije kao "Cosa Nostra"

Đuzepe Salvatore Rina sin je nekada najtraženijeg italijanskog kriminalca Salvatorea "Tota" Rine, zloglasnog šefa Koza Nostre. On je napisao knjigu o svom odrastanju i dobio priliku da je promoviše u udarnom terminu RAI-ja.

Tokom razgovora nijednom nije kritikovao očeve postupke, a odbio je da prizna da mafija postoji. Kad ga je slavni voditelj Bruno Vespa pitao može li da definiše mafiju, odgovorio je zagonetno: "To može biti i svašta i ništa".

Italijanski političari osudili su RAI što je dopustio emitovanje intervjua.

Toto Rina (85), kog zbog surovosti zovu "Zver", uhapšen je 1993. godine i služi višestruke doživotne kazne za ubistva, uključujući i eliminacije antimafijaških sudija Đovanija Falkonija i Paola Borselina 1992. godine. Procenjuje se da je više od hiljadu ljudi ubijeno u mafijaškim ratovima početkom osamdesetih iz kojih je Toto Rina isplivao kao glavni šef Koza Nostre.

Njegov sin je osuđen na devet godina zatvora zbog pripadnosti mafiji i trenutno je na uslovnoj slobodi.

Tokom polustanog intervjua Đuzepe Rina je rekao da se školovao kod kuće i da je kao dete lagao o svom identitetu kako bi zaštitio oca. Nije okom trepuno kad su mu na televiziji pokazali fotografije s mesta ubistva Falkonea i Borselina. Pričao je kako mu je detinjstvo bilo srećno i kako su neobične okolnosti života ujedinile porodice.

- Zajedno smo čuvali porodičnu tajnu. Bili smo neobična deca koja su živela drugačije od ostalih, ali svejedno nam je bilo lepo - rekao je Đuzepe koji ima još troje braće i sestara.

Predsednik italijanskog Senata i bivši antimafijaški tužilac Pjetro Graso osudio je intervju.

- Nije briga ako su Rinine ruke milovale decu. Te iste ruke prekrivene su krvlju nevinih - rekao je.

Bruno Vespa je branio odluku da emitije razgovor.

- Prvi put smo videli kako funkcioniše važna mafijaška porodica - kazao je.

Ferdinando Dome imao je 10 godina kada je njegov otac Đovani kao slučajni prolaznik ubijen u mafijaškom obračunu u Palermu 1969. godine. U tom događaju poznatom kao "Masakr u ulici Lacio" ubijeno je još pet ljudi. Rina je i za to proglašen krivim i osuđen.

- On kaže da je imao lep život sa svojim ocem. Moje detinjstvo baš nije bilo tako srećno. Jako me muči to što mu državna televizija ovim razgovorom pomaže da prodaje svoju knjigu - zaključio je.

(Telegraf.rs/ Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA