Premijer Ukrajine podneo ostavku uživo u programu (FOTO) (VIDEO)

- Doneo sam odluku da podnesem ostavku na mesto premijera Ukrajine. U utorak 12. aprila podneću ostavku parlamentu - rekao je Jacenjuk u jednoj televizijskoj emisiji

  • 5

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk ponudio je danas svoju ostavku koju će zvanično podneti parlamentu u utorak.

RASPAD SISTEMA U UKRAJINI: Predsednik zatražio od premijera da podnese ostavku

Doneo sam odluku da podnesem ostavku na mesto premijera Ukrajine. U utorak 12. aprila podneću ostavku parlamentu - rekao je Jacenjuk u jednoj televizijskoj emisiji, prenosi Rojters.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Moja odluka zasnovana je na nekoliko razloga: veštački izazvana politička kriza u vladi, želja da se smeni jedna osoba zaslepela je političare i paralisala njihovu volju da donesu prave promene zemlji - rekao je Jacenjuk.

On je rekao da je njegova partija posvećena koaliciji i sugerisao podršku Vladimiru Grojsmanu, predsedniku parlamenta i bliskom saradniku predsednika Petra Porošenka za mesto premijera.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ne možemo da dozvolimo destabilizaciju izvršne vlasti tokom rata, a to bi bilo neizbežno ako posle ove ostavke ne bi odmah bila izabrana nova vlada Ukrajine - rekao je on.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

On je naveo da je poslanički klub bloka predsednika Petra Porošenka nominovao Vladimira Grojsmana za mesto premijera i da se on tome ne protivi.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    10. april 2016 | 21:50

    Dje su pare Zaazo?

  • How Yes No

    11. april 2016 | 01:37

    Miš iskače sa broda na kojem je napravio rupčagu i usmjerio u pravcu pakla. Slijedi raspad i podjela vjestacke tvorevine zvana Ukrajina.

  • °C

    10. april 2016 | 22:19

    Zas..ao,pa se dade u bežaniju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA