Leskovčanin švercovao ČEŠLJUGARE sa namerom da ih proda na CRNOM TRŽIŠTU

Cena štiglića se na ilegalnom tržištu kreće od 500-600 dinara do par stotina evra

  • 2

Leskovčanin (21) pokušao je da iz Srbije za Švedsku prokrijumčari tri primerka retkih ptica češljugara, koji je u narodu poznatiji kao štiglić, čija cena se na crnom tržištu kreće od 500-600 dinara do par stotina evra.

LOVOČUVAR NAIŠAO NA UŽASAN PRIZOR: Ko je namerno OTROVAO 4 eje močvarice i jednog mišara? (FOTO)

Foto: Wikimedia/Aconcagua Foto: Wikimedia/Aconcagua

Carinici su ga presreli na graničnom prelazu Horgoš prilikom kontrole robe i putnika autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Novi Pazar-Jenćeping u Švedskoj, kada su otkrili strogo zaštićenu divlju vrstu ptica, dve ženke i mužjaka.

Prema rečima zaposlenih u Upravi carina, on je specijalni kavez sa zaštićenim pticama stavio u torbu, koju je potom smestio u prtljažni deo autobusa.

Printskrin: Youtube/Slimm Pete Printskrin: Youtube/Slimm Pete

Pošto su inspektor za zaštitu životne sredine i biolog zoološkog vrta Palić potvrdili da je reč o primercima zaštićene vrste, krijumčarene ptice biće predate u dalju nadležnost Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Protiv putnika će biti podneta i krivična prijava.

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • The Spatula

    11. april 2016 | 18:07

    Daj pustite coveka! Stalo vam do 600e,a ministri i "biznismeni" nam iznese milijarde i nikom nista. Na kraju mozda je hteo da pokloni nekom a ne da proda. Ko jos svercuje tri pticice vredne par stotina evra!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA