NA SAMO NEKOLIKO SATI OD BEOGRADA otvara se balkanski VODENI DIZNILEND!

- Zabavni park imati će 25 atrakcija, a namenjen je deci, porodicama i tinejdžerima. Podelićemo ga u tri tematske celine: divlji zapad, stari gusarski grad i svemir. Nudićemo vožnje na raznim rolerkosterima, gradimo halu za elektronske igre, amfiteatar, a velik naglasak stavićemo i na vatromete - rekao je Franjo Koletić

  • 14

"Mirnovec pirotehnika" odnosno kompanija "Mirnovec park" u sredu započinje radove na izgradnji zabavnog parka u Biogradu na Moru, u Hrvatskoj, vrednog 15 miliona evra u prvoj fazi, koji bi trebao biti otvoren najkasnije do 1. maja sledeće godine, saznaje se od direktora Mirnovec pirotehnike Franje Koletića.

PRESELA MU VOŽNJA: Od traume vrištao kao devojčica, a zatim se onesvestio NEKOLIKO PUTA! (VIDEO)

- Zabavni park imati će 25 atrakcija, a namenjen je deci, porodicama i tinejdžerima. Podelićemo ga u tri tematske celine: divlji zapad, stari gusarski grad i svemir. Nudićemo vožnje na raznim rolerkosterima, gradimo halu za elektronske igre, amfiteatar, a velik naglasak stavićemo i na vatromete, odnosno razne spektakle s pirotehnikom i vatrom. U sklopu zabavnog parka će biti i svi popratni ugostiteljski sadržaji - rekao je Koletić.

Dodao je da se ne radi o zabavnom parku koji će isključivo nuditi vodene atrakcije.

Foto: Six Flags Foto: Six Flags

- To će biti prvi hrvatski zabavni park koji će podsećati na italijanski Gardaland, odnosno na čuvene tematske parkove u floridskom Orlandu - rekao je.

Po njegovim rečima, pribavljene su sve građevinske dozvole. Park počinje sa gradnjom u sredu, 13. aprila, na zemljištu u vlasništvu kompanije.

- Tih 15 miliona evra tek je početak. Nepisano je pravilo da se takvi parkovi brzo šire nakon nekog vremena i obogaćuju se novim atrakcijama. Stoga je vrlo verovatno da će u zabavni park u kasnijim fazama biti još velikih ulaganja - istaknuo je.

Foto: Foter/Flickr/Jumilla Foto: Foter/Flickr/Jumilla

Požalio se da su radovi trebali da počnu prošle godine, ali ih je u tome sprečila hrvatska birokratija.

- Ovo je prvi projekat takve vrste kod nas i imali smo dosta problema s papirologijom. No sada je sve to iza nas i počinjemo s gradnjom. Radovi bi trebali biti gotovi do sledeće turističke sezone, možda već do sledećeg Uskrsa, najkasnije do 1. maja - tvrdi Koletić.

Građevinske radove izvodiće zagrebačka Tehnika, s tim da ukupna bruto površina parcele zabavnog parka iznosi 45.654 kvadratnih metara, dok će bruto površina građevina iznositi 3.978 kvadratnih metara. Nadalje, vodene površine iznosiće 2.177 kvadratnih metara, a staze za hodanje i putevi dodatnih 17.599 metara. Prema projekcijama Tehnike, građevinski radovi trebali bi biti gotovi do 28. februar 2017. godine. Atrakcije (rolerkostere i slično) instaliraće njihovi proizvođači.

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vucic

    16. april 2016 | 14:10

    jos jedan uspeh nase vlade!!! otvara se vodeni park,na samo par sati od beograda!!! glasajte opet za nas!!! nama veze sto je u hrvatskoj!!!

  • Šubić-Zrinski

    16. april 2016 | 15:37

    NE ODNOSI SE NA VAS...VAS NE TREBAMO I NISTE DOBRODOŠLI!

  • Goga

    16. april 2016 | 15:40

    Nek prave ja i moja porodica im nećemo sigurno doći ne sto im, zavidim nego što su monstrumcine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA