PUTIN OSLOBODIO NAĐU SAVČENKO: Vraća je u Ukrajinu!

Porošenko je naveo da je sa Putinom juče razgovarao telefonom i da su usaglasili način na koji će biti omogućeno da se Savčenko vrati u Ukrajinu, ali nije precizirao šta to rešenje tačno podrazumeva

  • 5

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko rekao je danas da je postigao dogovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o oslobađanju ukrajinskog pilota Nađe Savčenko, koja se nalazi u zatvoru u Rusiji.

MEDLIN OLBRAJT: Putin je pametan, ali veoma ZAO čovek

Porošenko je naveo da je sa Putinom juče razgovarao telefonom i da su usaglasili način na koji će biti omogućeno da se Savčenko vrati u Ukrajinu, ali nije precizirao šta to rešenje tačno podrazumeva, prenosi AP.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je ranije novinarima da su dva predsednika razgovarala o Nađi Savčenko, ali i o dvojici ruskih državljana koji su juče osuđeni u Ukrajini zbog ratovanja na istoku zemlje.

Nađu Savčenko je prošlog meseca sud u Rusiji osudio na 22 godine zatvora na osnovu optužbi da je kriva za smrt dva ruska novinara u istočnoj Ukrajini.

Kijev uporno tvrdi da je Savčenko ratni zarobljenik, te da bi je trebalo odmah osloboditi, podseća američka agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drayver

    19. april 2016 | 16:44

    Putin je pametan ali zao kaze zena monstrum iz amerike a ja sam ubedjen ako PUTIN svoje zamisli ne ostvaro ne daj boze o hriscanstvu ne samo o pravoslavlju nego o hriscanstvu ce se govoriti u proslom vremenu

  • Sik

    19. april 2016 | 17:41

    Znači, nije on nikog oslobodio, nego su samo razmenili ubice.

  • Dr. za rock and roll

    19. april 2016 | 15:51

    Zasto ubicu pravoslavaca predsenice??????? Cudni su putevi ...,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA