≫ 

Zamenjeni dotrajali stubovi: U selu Oplanić poboljšano snabdevanje električnom energijom

Odmah po saznanju za muke žitelja sela Oplanić Grčić je naložio hitnu zamenu drvenih bandera kako bi bila poboljšano snabdevanje električnom energijom

  • 0

Na inicijativu Milorada Grčića, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ danas su u zaseoku Orašje u selu Oplanić, u opštini Knić zamenjeni dotrajali stubovi za distribuciju električne energije.

EPS nije nadležan za oslobađanje od plaćanja TV pretplate!

Odmah po saznanju za muke žitelja sela Oplanić Grčić je naložio hitnu zamenu drvenih bandera kako bi bila poboljšano snabdevanje električnom energijom.

Monteri EPS-a Tehničkog centra iz Kragujevca ceo dan su radili na dotrajalim delovima mreže koja električnom energijom napaja ovaj deo sela.

Desetak drvenih stubova je zamenjeno ili učvršćeno i ispravljeno, a žice zategnute tako da ne mogu da se zapletu, što je do sada moglo da se desi.

Foto: Promo Foto: Promo

Rekonstrukcija ove jako dugačke linije već ranije je započeta i deo je urađen prošle jeseni, dok je ovo nastavak već pokrenute aktivnosti. Ovaj deo mreže izgrađen je pre više decenija i ceo se sastoji od drvenih stubova.

Žitelji Oplanića su zadovoljni ovom akcijom EPS-a, a po njihovim rečima ova rekonstrukcija im mnogo znači zato što garantuje da neće doći do pada starih stubova i prekida u napajanju.

Dok su za poboljšanje naponskih prilika potrebna veća ulaganja, a prioriteti se određuju prema raspoloživim sredstvima za održavanje i investicije, dotrajala mreža je problem koji se može rešiti, pa je to i urađeno zahvaljujući angažovanju EPS-ovih montera iz Knića i Kragujevca.

Malobrojna ispostava EPS-ovog Tehničkog centra u Kniću redovno održava ovu liniju, kao i ostatak od 1.200 kilometara mreže na niskom i srednjem naponu na veoma razuđenom, brdovitom, ruralnom terenu, sa više od 30 sela. Mreža se na ovoj teritoriji sastoji od 12.000 betonskih i čak 18.000 drvenih stubova.

Zbog stanja elektroenergetskih objekata, razuđenosti mreže, malog broja potrošača (oko 9.000) i raspoloživim finansijskim sredstvima, u prethodne dve godine znatno intenzivnije se radi na rekonstrukciji elektroenergetske mreže na teritoriji opštine Knić i što će biti jedan od prioriteta u narednom periodu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA