ALARMANTNO: Prva tri meseca 2016. godine oborila ISTORIJSKI REKORD prosečnih temperatura

Prosečna temperatura širom zemlje za mart mesec bila je najviša u istoriji za treći mesec u godini, od kada se meri temperatura vazduha, potvrdio je Američki Nacionalni Centar za atmosferske pojave

  • 1

Globalno zagrevanje postaje sve očiglednije - prosečne temperature u januaru, februaru i martu 2016. godine dostigle su i prešle istorijski maksimum. Pre toga, rekord je bio postavljen 2015. godine.

Spajdermen došao na sahranu dečaka (5). Kad je skinuo masku, svi su zaplakali! (VIDEO)

Prosečna temperatura širom zemlje za mart mesec bila je najviša u istoriji za treći mesec u godini, od kada se meri temperatura vazduha, potvrdio je Američki Nacionalni Centar za atmosferske pojave.

MENTALNO OBOLELE VEZUJU ZA DRVEĆE I MUČE, pa se mole Bogu da ih izleči! (VIDEO)

Centar je potvrdio i da je ovaj mart bio 11. mesec u nizu u kome je mesecna globalna temperatura obarala istorijski rekord, i to je najduži niz u proteklih 137 godina, koliko agencija vodi evidenciju o vremenu i zagrevanju zemlje.

Potvrđeno je i da je prosečna globalna temperatura ove godine čak 2,20 stepeni Celzijusa iznad proseka za 20. vek, a čak 0.32 stepeni Celzijusa samo u odnosu na 2015. godinu.

Do identičnih zaključaka došla je i NASA, koja koristi druge metode za izračunavanje globalne temperature, ali su rezultati - identični.

Naučnici očekuju da će u drugoj polovini godine globalna temperatura početi da pada, što je potvrdila i Džesika Blunden iz Američkog Centra za atmosferske pojave.

- Sve u svemu, čak devet najviših mesečnih odstupanja temperatura dogodilo se u proteklih devet meseci - navela je ona.

Arktik je za to vreme bio 6 stepeni topliji od dosadašnjeg proseka, što znači da u drugoj polovini 2016. godine može doći do topljenja leda, pa će kraj tekuće godine biti pogodan za određivanje nivoa ledenog pokrivača na najhladnijem kontinentu na zemaljskoj kugli.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • italy

    20. april 2016 | 11:33

    A gde, jer ja se "smrzavam"? Pre dva dana sneg do 1000 metara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA