Francuska policija se sukobila sa demonstrantima koji su uzvikivali "otpor"!

Snimak sa lica mesta napravio je novinar RT France Dzonatan Moadab, i u tom snimku se vidi da demonstranti viču i beže od suzavca koji je bačen

  • 0

Francuska policija sukobila se sa demonstrantima koji protestuju protiv reformi rada u Nantu. Policija je uhapsila nekoliko ljudi, a protesti su bili i u Parizu.

Džihadisti iz Sirije prolaze kroz Evropu uz pomoć obaveštajnih službi?!

Snimak sa lica mesta napravio je novinar RT France Dzonatan Moadab, i u tom snimku se vidi da demonstranti viču i beže od suzavca koji je bačen.

Između 700 i 800 ljudi marširalo je ulicama Nanta izražavajući svoje nezadovoljstvo zbog kontroverznog zakona, javio je reporter RT France. Demonstranti su uzvikivali "Otpor" dok su nalazili svoj put kroz grad.

FRANCUSKA IMA NOVI PLAN ZA TERORISTE: Uz ovako efikasne mere sprečiće svaki sledeći napad!

Policija se sukobila sa demonstrantima, od kojih su mnogi bacali projektile na policiju, pa je došlo do nekoliko hapšenja.

Slike su podeljene po društvenim mrežama, i na njima se vide razbijeni izlozi restorana, i ekrani bankomata. Policija je navodno blokirala puteve i most kako bi sprečili demonstrante da uđu u centar grada.

Usred dana u Nantu, demonstrani su zaustavili povorku i održali zbor. U međuvremenu, protesti u Parizu su prošli mirno.

GOREO IZBEGLIČKI KAMP: 2.300 migranata u panici, požar i protesti bukte kod Soluna (VIDEO)

Demonstranti su uz muziku izražavali svoj bes na zakon o radu, dok su neki bili ispred Kvik Burgera i Mekdonaldsa, blokirajući ulaz restorana.

Vlada je rekla da su reforme rada - koje se fokusiraju na borbu protiv nezaposlenosti, i da će smanjenje bonusa za prekovremeni rad pomoći da se suzbije visoka stopa nezaposlenosti u zemlji. Demonstranti i sindikatu međutim kažu da vlada želi da olakša poslodavcima da otpuštaju radnike.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA