POČINJU IZBORI! Evo koji građani Srbije će prvi izaći na glasanje

Rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju se javno saopštavati, niti isticati na biračkom mestu pre završetka glasanja u Srbiji

  • 95

Državljani Srbije u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD izaći će sutra prvi na birališta na vanrednim parlamentarnim izborima, koji se u Srbiji i ostatku dijaspore održavaju u nedelju, 24. aprila. Na biralištima u te tri zemlje glasaće se sutra, od 7 do 20 sati po lokalnom vremenu.

SVE JE SPREMNO ZA IZBORE! Evo koliko će posmatrača pratiti glasanje i regularnost

Građani biraju 11. saziv republičkog parlamenta od uvođenja višestranačja u Srbiji, kao i novi saziv pokrajinskog parlamenta i najvećeg broja lokalnih samouprava, budući da u svega 14 njih nema izbora, jer mandati tamošnjim parlamentima nisu istekli.

Glasanje u Austriji, Belgiji, BiH, Italiji, Južnoafričkoj Republici, Makedoniji, Rumuniji, Rusiji, Nemačkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Turskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Francuskoj, Holandiji, Hrvatskoj, Crnog Gori, Češkoj i Švajcarskoj biće održano u nedelju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju se javno saopštavati, niti isticati na biračkom mestu pre završetka glasanja u Srbiji.

Srbija će zvanične rezultate izbora znati najkasnije do 28. aprila u 20 sati, do kada Republička izborna komisija (RIK) ima rok da ih utvrdi i objavi u "Službenom glasniku".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jelena

    22. april 2016 | 15:07

    Državljani Srbije u Velikoj Britaniji ,Kanadi i SAD će prvi izaći na birališta i obaviti svoju dužnost.

  • Baki SNS

    22. april 2016 | 14:11

    Ja cu standardno, ustajanje u sedam, umivanje, po hleb i novine, pa na glasanje za SNS. Do 7.15 medju prvima :)

  • MM

    22. april 2016 | 15:17

    Jasno je da ce i dijaspora podržati Aleksandra Vučića i Srbiju na njenom putu oporavka i pristupanja EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA