NA MEJL OD VESNE NIKAKO NE ODGOVARAJTE: To je nova strašna INTERNET PREVARA!

Ne nasedajte na bezdušne prevarante koji putem elektronske pošte mole za pomoć i nikako ne odgovarajte na takve mailove

  • 5

Na internetu se iz dana u dan pojavljuje sve veći broj prevaranata, a iako policija upozorava građane da ne nasedaju na priče "dalekih rođaka" i "osoba koje su zarobljene u inostranstvu", jedan e-mail baš ove vrste kruži internetom u Hrvatskoj i vreba lakoverne građane.

POMOZITE ASTRONAUTU DA SE VRATI NA ZEMLJU: Nova prevara koja kruži internetom nasmejaće vas do suza!

- Oprosti što ti se javljam ovako. Otputovao sam u Veliku Britaniju, a moja torbu, u kojoj su bile kreditne kartice i pasoš su mi ukrali. Ambasada će mi pomoći i dozvoliti mi da letim bez pasoša, samo moram da platim kartu i podmirim račune u hotelu.

Nažalost, do novca ne mogu doći bez kartice. Kontaktirao sam banku, ali treba im još vremena da mi naprave novu karticu. Mislio sam da te zamolim da mi pozajmiš nešto novca koje ću ti vratiti po povratku. Treba mi 1.530 evra da pokrijem troškove. Moram biti na prvom sledećem letu. Mogu ti proslediti detalje o tome kako mi možeš poslati novac.

Molim te javi mi da li je to moguće. Željno iščekujem tvoj odgovor - sadržaj je mejla koji je stigao velikom broju ljudi u Hrvatskoj, a koji je kreiran pod imenom Vesne Lolić.

Foto: Sxc.hu/sqback Foto: Sxc.hu/sqback

Nažalost, prevaranti ne biraju žrtve kojima pokušavaju izmamiti novac, ali ni one druge žrtve prevare – vlasnike ličnih podatka koje pokradu i njima se koriste kako bi izgledali što uverljivije.

Naime, Vesna Lolić zaista postoji i radnica je Crvenog krsta u jednom slavonskom gradu, a vrlo verovatno nije ni svesna da neko u mejlu kreiranom na njeno ime i s njenom fotografijom koju koristi na Facebook profilu pljačka naivne građane.

Ne nasedajte na bezdušne prevarante koji putem elektronske pošte mole za pomoć i nikako ne odgovarajte na takve mailove.

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA