BLIZANCI MILICA (3) I MIHAILO (3) ZAJEDNO VODE BITKU OD PRVOG DANA: Njihova priča će vas naterati da STANETE i razmislite! (FOTO)

Za njihov napredak potrebni su fizikalni i neurostimulativni tretmani, tretmani matičnim ćelijama, neurološki tretmani, neurohirurške operacije, pregledi i potrebne operacije očiju...

  • 6
Foto: budihuman.rs Foto: budihuman.rs

Milica (3) i Mihailo (3) Lukić su brat i sestra, prevremeno rođeni blizanci koji su bitku za život počeli da vode od prvog dana. Usled veoma teškog porođaja njihove mame nastale su brojne posledice po njihovo zdravlje.

Mihailu su lekari na rođenju davali minimalne šanse da će preživeti, ali njegova želja i volja za životom je pobedila. Godinu dana nakon rođenja proveo je u bolnici. Posle nekoliko operacija glave i mozga, krvarenja na mozgu, hidrocefalusa, stalnih infekcija, epilepsije, problema s plućima, očima, operacije tromba na srcu, posle svakodnevne borbe za život, posle punih godinu dana došao je svojoj kući. Izborio se za život uprkos svim teškoćama, ali posledice su ostale.

POMOZITE MILOŠU DA POČNE DA ŽIVI NORMALNIM ŽIVOTOM: Hitno mora da operiše težak oblik tumora (FOTO) (VIDEO)

Foto: budihuman.rs Foto: budihuman.rs

Mihailo još uvek ne može samostalno da drži glavicu, da sedi, da hoda, niti da govori, zaostaje u psihomotornom razvoju i u potpunosti je zavistan od tuđe pomoći.

Njegova sestra Milica takođe ima dosta dijagnoza. Lekari različitih specijalnosti, među kojima su: fizijatari, neurolozi, kardiolozi, oftamolozi i drugi svakodnevno prate njeno stanje. Milica jooš uvek nije u stanju da hoda, ne sedi stabilno, kasni u psihomotornom razvoju i to joj otežava da se uključi u normalan socijalni život.

POMOZITE MI DA POBEDIM OVU BOLEST: Miloš ima rok do juna, potrebno mu je 10.000 evra za operaciju! (VIDEO)

Milica i Mihailo su najveća podrška jedno drugom. Najbolje se razumeju, vole da se igraju i da provode vreme zajedno.

Za njihov napredak potrebni su fizikalni i neurostimulativni tretmani, tretmani matičnim ćelijama, neurološki tretmani, neurohirurške operacije, pregledi i potrebne operacije očiju, rehabilitacije u banjama, radna terapija, hidro i hipoterapije, nabavka ortopedskih i drugih pomagala, logoped, defektolog, redovni skeneri, nabavka lekova, vitamina i suplemenata za jačanje.

DIMITRIJE (10) SE BORIO ZA ŽIVOT 63 DANA: Ovo je njegova priča! (FOTO)

Miličini i Mihailovi roditelji nisu u mogućnosti da na dalje samostalno obezbede sredstva za lečenje i prinuđeni su da zatraže pomoć od svih dobrih i humanih ljudi, kako bi blizanci mogli da se nadaju normalnijem životu i boljem sutra.

I MI SMO SE LEČILI ZAGRLJAJEM: Zagrli za retke - zagrli za Ginisa (FOTO)

Milici i Mihailu možete pomoći putem SMS-a, tako što ćete upisati broj 142 i poslati na 3030. Cena poruke je sto dinara. Njima takođe možete da pomognete i uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i platnom karticom na linku e-doniraj koji možete naći na sajtu budihuman.rs.

Vaše malo Milici i Mihailu je sve!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hanibal

    27. april 2016 | 14:24

    Zdravlje je najbitnije na svetu! Neka je Bog sa vama draga deco.

  • Iskreno

    27. april 2016 | 14:18

    Svi svi na 3030 ! Sto dinara nije nista

  • Јасмина

    27. april 2016 | 15:44

    Добри људи,100 дин.нама није пуно,а њима ће значити много..Ко год може нека помогне...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA