NOVI REKORD POŠTE: Kvartalni rast čak 37,7 posto (FOTO)

Pošta Srbije ostvarila je dobitak za prva tri meseca 2016. godine od 858 miliona dinara. To je čak 37,7 posto više u odnosu na isti period prošle, inače rekordne godine u istoriji Pošte Srbije

  • 21

Nadzorni odbor Pošte Srbije je na svojoj redovnoj sednici 27. aprila 2016. godine usvojio informaciju o poslovanju Preduzeća za prvi kvartal (januar-mart) ove godine.

 

U izveštaju se konstatuje da je Pošta Srbije nastavila sa rastom prihoda, kako u odnosu na isti period prošle godine, tako i u odnosu na plan za ovu godinu. Dobitak pre oporezivanja za prvi kvartal ove godine iznosi 858 miliona dinara.

 

U izveštaju se naročito ističe rast poslovnog dobitka, koji je pravi pokazatelj uspešnosti i napretka Preduzeća, od čak 37,7% u odnosu na isti period prošle, inače rekordne godine u poslovanju Pošte Srbije.

 

Značajan pokazatelj je smanjenje poslovnih rashoda koji su gotovo 14% ispod planiranih, što dodatno potvrđuje racionalno, efikasno i društveno odgovorno poslovanje Preduzeća.

 

Nadzorni odbor je konstatovao da je rast poslovnog rezultata posebno prouzrokovan rastom u segmentu komercijalnih usluga, u kojem Pošta Srbije ima veliku konkurenciju na tržištu u Republici Srbiji.

 

Foto: Pošta Srbije

Foto: Pošta Srbije

 

Tako je prihod od paketskih usluga veći za 25%, a od ekspres usluga za 16% u odnosu na isti period prošle godine. Prihod od poštansko-finansijskih usluga je veći za 17%, a od informaciono-komunikacionih za 2,5% u odnosu na planirano.

 

Značajnom rastu poštanskih i finansijskih komercijalnih usluga doprinele su, sa jedne strane, nove usluge Pošte Srbije (pre svega usluge u skladu sa Zakonom o platnim uslugama i menjački poslovi), a sa druge strane atraktivne komercijalne akcije i pogodnosti za pravna lica (postekspres i biznis paket).

 

Foto: Pošte Srbije

Foto: Pošte Srbije

 

U narednom periodu, očekuje se dalji rast i prihoda i poslovne dobiti, pre svega kroz realizaciju novih usluga (zastupanje u osiguranju, trgovina i elektronska trgovina), ali i kroz rezultat aktivnosti vezanih za prodaju sudskih taksenih maraka – poslu koji Pošta Srbije uspešno realizuje sa Ministarstvom pravde počev od 1. aprila.

 

Foto: Pošte Srbije

Foto: Pošte Srbije

 

Pošta Srbije nastavlja sa uspešnim i profitabilnim poslovanjem, rastom i razvojem, uz podsećanje da je poslovnu 2015. godinu završila kao najuspešnije tržišno orijentisano javno preduzeće.

 

Direktor Pošte Srbije, g. Milan Krkobabić, je istakao da je ovaj rezultat ostvaren najviše zahvaljujući nesebičnom zalaganju i visokom profesionalizmu 15.000 zaposlenih, kao i da je recept za uspešnost Preduzeća visok stepen jedinstva poslovodstva, reprezentativnih sindikata i uprave Pošte Srbije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neca

    27. april 2016 | 21:23

    Kolike su nam plate sram Vas bilo!!!!!

  • Radnik

    27. april 2016 | 21:18

    Lako je postici rast kad salterskom radniku isplatite 32000 dinara mesecno.

  • Jah

    27. april 2016 | 21:44

    Pa da...,a pola radnika na privremeno povremenim poslovima i to godinama se ubijaju od posla za 15-20 hiljada......svaka čast za uspešno poslovanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA