MIROSLAVU T. DŽIHADISTI PUCALI U GLAVU? Neverovatna priča koja se krije iza otmice Srbina u Libiji!

Iako ima lakše povrede, srpski radnik Miroslav Tomić (45) je dobro i juče se javio porodici

  • 2

Miroslava Tomića (45), Srbina koga su u Libiji otela trojica Nigerijaca, pripadnika ISIS-a, oslobodile su policijske snage generala Kalifa Haftara, glavnokomandujućeg u regionu Tobruk.

"MISLIO SAM DA ĆE ME UBITI": Srbin koji je bio otet u Libiji NA KRATKO pozvao telefonom ženu...

Iako ima lakše povrede, srpski radnik je dobro i juče se javio porodici.

- Miroslav je bio u džipu, „lend kruzeru“, kada su ga kidnaperi zaustavili. Savladali su ga, seli u njegov džip i odvezli se zajedno sa njim. Vojna potraga za njima bila je opsežna, a uspeli su da uđu u trag kidnaperima zahvaljujući GPS uređaju u njegovom džipu. Miroslav ima ozbiljne povrede glave, oko 50 kopči, koje su nastale okrznućem metka i povrede ruku i nogu. Oslobođen je prilikom pokušaja likvidacije, kada su Nigerijci pucali na njega, što je čula lokalna milicija i oslobodila ga - priča izvor iz istrage.

Foto: Privatna arhiva Foto: Privatna arhiva

Otmičare je uhapsila i prebila lokalna milicija. Otmica nije bila planirana, Tomić je slučajno naleteo na isisovce, koji su zalutali tražeći put prema Nigeriji. Jedno vreme su ga koristili kao vozača s obzirom na to da Nigerijci nisu znali put, a dvoje od otmičara nije znalo da vozi - otkriva izvor „Alo!“.

On kaže da se Miroslav sada kreće pomoću štaka. Danas se očekuje njegovo prebacivanje u zonu Sarira. Nemački poslodavac obezbedio je nakon toga njegov transport u Nemačku, gde je planirano da se saniraju povrede.

I Ministarstvo spoljnih poslova je potvrdilo da je Miroslav Tomić oslobođen, a on se tokom jučerašnjeg dana javio porodici, te su konačno odahnuli nakon višednevne neizvesnosti.

- Čuli smo se sa tatom, on je sada dobro. Ništa više ne znam, samo da je tata dobro - rekao nam je Strahinja (13), Miroslavljev stariji sin.

Otmica je posebno potresla suprugu Jelenu (35), koja ni nakon razgovora sa Miroslavom nije uspela da se smiri. Njihovi rođaci pričaju da je od momenta kada je stigla vest da je Miroslav oslobođen, Jelena plačući ponavljala da mora da ga čuje.

- Možete samo da zamislite koliko ih je potreslo sve to. Jelena još ne može da dođe sebi, iako je pričala sa Miroslavom telefonom i uverila se da je dobro - priča jedan od rođaka.

Da podsetimo, Tomić je otet u subotu, na putu Sarir-Mesla, oko 1.200 kilometara od Tripolija. On radi u nemačkoj firmi „Ferostal“ i kidnapovan je tokom obilaska kompleksa firme. Nedavno je bio u Srbiji, nakon čega se vratio na posao u Libiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija

    28. april 2016 | 16:50

    Ajde Miki polako, sad opet na posao! Čačkaj mečku u Libiji...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA