Irak: Demonstranti napuštaju parlament

Specijalni jedinice i snage predsedničke garde pokušale su da onemoguće demonstrante da pređu most u blizini američke ambasade, rekao je jedan od izvora

  • 0

Demonstranti u Iraku, od kojih su većina pristalice šiitskog muslimanskog sveštenika Muktade al Sadra, počeli su da napuštaju zgradu parlamenta, u koju su upali ranije danas, javio je fotofraf AFP-a.

DEMONSTRANTI PLJAČKAŠI: U Iraku provalili u parlament i uzeli sve što im je bilo interesantno

Pripadnici grupe "Saraja al Salam“, koju je osnovao al Sadr, mogli su se videti kako naređuju demonstrantima da napuste kompleks, šest sati nakon što su upali u dobro utvrđenu "Zelenu zonu" u Bagdadu, u kojoj se nalaze najvažnije vladine institucije i strane ambasade.

Iračke bezbednosne snage ranije danas su ispalile suzavac i metke u vazduh kako bi zaustavile dodatne pristalice šiitskog muslimanskog sveštenika da uđu u "Zelenu zonu", saopštila je policija i pristalice Sadra.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Turski vojni avion narušio grčki vazdušni prostor

Specijalni jedinice i snage predsedničke garde pokušale su da onemoguće demonstrante da pređu most u blizini američke ambasade, rekao je jedan od izvora, preneo je Rojters.

Nekoliko stotina pristalica Al Sadra upalo je ranije danas u "Zelenu zonu" i zgradu parlamenta nakon što poslanici nisu izglasali novi kabinet ministara.

Novinar AFP-a javio je da je hiljade "besnih" demonstranata ušlo u zabranjenu zonu, od kojih je nekoliko počelo da divlja po zgradi parlamenta.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA