RUSI DIGLI U VAZDUH ILEGALNU DŽAMIJU: Uhapsili više od 50 džihadista i našli mnogo eksploziva (VIDEO)

Prema izvoru FSB u akciji je pretreseno niz kućnih racija, što je pomoglo da se otkrije još eksploziva, pištolja, bombi i municije

  • 22

Eksploziv pronađen u ilegalnoj muslimanskoj džamiji u blizini ruskog grada Samara eliminisan je unutar zgrade, kada je ruska policija digla u vazduh deo zgrade.

AKO IH OVO NE ZAUSTAVI, NIŠTA NEĆE: Ovi ljudi su spalili 180 miliona dolara zbog JEDNE STVARI (FOTO)

Policijski psi pomogli su da se pronađe zaliha sa više od jednog kilograma eksploziva nepoznatog porekla. Ekspert za bombe rekao je da bi vađenje eksploziva bilo nesigurno, rekao je izvor iz Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB).

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U KENIJI: Desetoro mrtvih, najmanje 130 povređeno! (FOTO) (VIDEO)

Kuća je korišćena za okupljanje salafista, pristalica ultra-konzervativnog pokreta unutar sunitskog islama, što nije bilo registrovano u regionalnoj muslimanskoj zajednici kao zvanična džamija.

U kući su specijalne snage FSB privele 53 mladića, od kojih je najmanje jedna osoba promovisala terorističke grupe Islamske države na mreži.

Prema izvoru FSB u akciji je pretreseno niz kućnih racija, što je pomoglo da se otkrije još eksploziva, pištolja, bombi i municije.

Isti izvor rekao je da se drugi poznati članovi te selefijske zajednice trenutno bore u Siriji za džihadiste.

Pogledajte snimak akcije:

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA