SRBIJI PRETE NOVE POPLAVE: Kiša i dalje pada, ove reke mogu da se izliju!

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović pozvala je preduzeća u njenoj nadležnosti na pripravnost s obzirom na to da usled velikih količina padavina može doći do oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji

  • 14

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović danas je, zbog najavljenih velikih padavina, pozvala preduzeća i agencije iz svog resora da preduzmu preventivne mere i budu spremni da reaguju u slučaju poplava.

Večeras, tokom noći i sutra (03.05.2016.) u većini mesta centralne i južne Srbije očekuje se od 20 do 50 mm kiše, lokalno i više, naročito na istoku.

U sredu (04.05.2016) očekuje se postepeno slabljenje padavina, na jugu i istoku padaće još oko 20 mm za 12 sati.

Na Kolubari sa pritokama, Jadru, gornjim tokovima Južne Morave (Jablanici, Veternici, Vlasini, Toplici, Nišavi i Pustoj), na gornjim tokovima Zapadne Morave sa pritokama (Ibru, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici, Čemernici), Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, Mlavi, Peku i Timoku vodostaji će biti u umerenom i većem porastu od 2. do 4. maja sa mogućnošću dostizanja granica redovne odbrane od poplava.

Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su manja lokalna izlivanja.

S obzirom na to da usled velikih količina padavina može doći do oštećenja saobraćajne infrastrukture, kao i objekata u izgradnji, Mihajlović je pozvala nadležna javna preduzeća i agencije da preduzmu sve plansko-preventivne mere i budu spremne da reaguju u skladu sa razvojem situacije.

NEBESKI VETROVI NAD SRBIJOM: Svetski stručnjaci otkrili da li nam opet prete KATASTROFALNE POPLAVE!

U saopštenju Kabineta potpredsednice Vlade,podseća se da su u resoru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture javno preduzeće "Putevi Srbije", "Koridori Srbije", železnička preduzeća "Infrastruktura železnica Srbije", "Srbija kargo" i "Srbija voz", Direkcija za železnice, Saobraćajni institut CIP, Institut za puteve, Agencija za bezbedost saobraćaja.

Ovo NIKAKO NE SMETE da radite kada se vraćate u POPLAVLJENI DOM, jer možete da STRADATE!

Foto: Tanjug/Edib Tahirović Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Takođe, uključuje i Aerodrom "Nikola Tesla", kompanije "Er Srbija" i "JAT Tehnika", Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore - SMATSA, kao i lučke kapetanije, Agenciju za upravlanje lukama, Direkciju za vodne puteve, Upravu za utvrđivanje sposobnosti brodova za plovidbu, Upravu za transport opasnog tereta i Građevinsku direkciju Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Григорий

    2. maj 2016 | 10:46

    Sad ce Marić iz Sektora za vanredne situacije da se pojavi u crnini i da nam se iskuka na "sistemska resenja" "nedostatak sredstava" "mali broj ljudi" (inače ima ih 4000) i druge priče iz repertoara koji vrti već 10 godina ...

  • Uuu

    2. maj 2016 | 12:09

    Srbija na VODI i na HLEBU.

  • Uros

    2. maj 2016 | 13:00

    Ovo su navcece padavine u zadnjih godinu dana nezabelezene,da nije zalosno bilo bi smesno jer sada i malo veca rosa izaziva poplave a niko nista ne preduzima sem sto kuka i bogo huli kako je on kriv za velike padavine i niko drugi sto nemamo uredjene nasipe a svake godine uloze se velika sredstva ali ocigledno u necije dzepove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA