PRVI PUT NAKON HLADNOG RATA: Američki kruzer stigao na Kubu posle 40 godina! (FOTO)

Zabrane putovanja su ponovo uvedene nakon Karterovog silaska sa vlasti, a obnovu putovanja iz SAD na Kubu omogućio je dogovor predsednika Baraka Obame i Raula Kastra 17. decembra 2014. godine

  • 2

U Havanu je danas, posle skoro 40 godina, stigao prvi američki brod, čime su ponovo pokrenuta komercijalna putovanja preko Floridskog prolaza, čije vode su bile poprište odmeravanja snaga u vreme Hladnog rata.

 

ZAVIJORILA SE KUBANSKA ZASTAVA U AMERICI: Završeno neprijateljstvo dugo 54 godine (FOTO)

 

Blistavo beli kruzer "Adonija" sa 704 mesta je postao prvi američki brod koji je stigao u havanski luku, od kada je predsednik Džimi Karter, krajem 1970-ih, ukinuo ograničenja Amerikancima da putuju na Kubu.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Zabrane putovanja su ponovo uvedene nakon Karterovog silaska sa vlasti, a obnovu putovanja iz SAD na Kubu omogućio je dogovor predsednika Baraka Obame i Raula Kastra 17. decembra 2014. godine.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Pristizanje kruzera "Adonija" samo je prvi korak, pošto se u budućnosti očekuje da hiljade brodova godišnje plovi od obale Floride do Kube, piše AP.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Horus

    3. maj 2016 | 14:12

    Eh, i vi ste poklekli pred globalizmom. I vi ste Bogu rekli "laku noc". Ko jednom okusi americke "vrednosti", prodao je dusu djavolu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA