USPON NACIONALIZMA U EVROPI: Ova infografika pokazuje u kojim zemljama je žarište NAJVEĆE

Na grafikonu je prikazan uspon ovih političkih partija širom Evrope na osnovu rezultata izbora

  • 22

U Evropi se može primetiti klima jačih stavova ekstremne desnice i ova vrsta partija je sve češće aktivna u parlamentima i senatima.

 

OPASNOST VREBA IZ SENKE: Da li je pobeda Marin Le Pen veća pretnja od ISIS-a?

 

- Islam je nama stran i iz tog razloga se ne može pozivati na princip verske slobode u istoj meru kao i hrišćanstvo - rekao je Hans-Tomas Tilšnajder, političar ekstremno desničarke partije "Alternativa za Nemačku".

 

Inače, ova partija je ove nedelje usvojila javno antimuslimansku politiku. Ali, naravno, Nemačka nije jedina zemlja gde se ova pojava ističe, što je prikazano na grafikonu istraživanja "Statista".

 

Švajcarska, koja je poznata po svojoj neutralnosti, zabeležila je trenutak u istoriji kada je desničarska Švajcarska narodna stranka osvojila skoro trećinu glasova na nacionalnim izborima.

 

Jobik - Pokret za bolju Mađarsku je nacionalistička politička stranka krajnje desnice u ovoj zemlji i predstavlja treću po uticaju a raspolaže sa 21 mestom u parlamentu.

 

Danska, Finska i Švedska su takođe države u kojima ove stranke dobijaju sve više ne značaju.

 

Takođe, posle terorističkih napada, stranka Nacionalni front Marin Le Pen, radikalna desnica, prvi put je pobedila na nacionalnim izborima u Francuskoj, pa je sada vodeća politička sila u francuskoj politici, ispred tradicionalnih socijalističkih i republikanskih stranaka.

 

(Telegraf.rs/ Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MIHAILOVIC

    3. maj 2016 | 17:56

    Ja to ovako gledam. Nekontrolisano islamiziranje Evrope sa muslimasnkim izbeglicama Bliskog istoka i severne Afrike dovodi do ekstremno povecanog terorizma koje Evropa uvozi u formi "izbeglice",tu sad uskoro dolaze Turci vise milona i ISIS sa turskim drzavljanstvom koji ce vrsiti terorizam po celoj Evropi tako da ce uplasena hriscanska Evropa glasati za krajnju desnicu kako bi ljudi spasavali svoju porodicu,posao i svoju drzavu jer nesposobni vode EU do rata najvecih razmera. Zalazem se za RASPAD EU i da se teritorijalni suverenitet vrati u okviru Evropskih drzava. Ja nezovem to ekstremizam vec PATRIOTIZAM GDE SVI HRISCANI EVROPLJANI IMAJU PRAVU NA SVOJU ZEMLJU,RELIGIJU,KULTURU,BEZBEDNOST A NE DA BUDU ZRTVE ISIS TERORISTA KOJI U FORMI MASOVNE IMIGRACIJE SA BLISKOG ISTOKA ULAZE NEKONTROLISANO U EVROPU.

  • Branko

    3. maj 2016 | 15:58

    Nema Hrvatske i Kososva? Pih... Kakava je to karta!?

  • Neca

    3. maj 2016 | 16:07

    Istorija se ponavlja,trenutno smo u 1935 godini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA