KIŠA I OBLACI I NAREDNIH DANA: Najviša temperatura 19 stepeni

Najniža temperatura od 7 do 10, najviša od 14 do 19 stepeni

  • 0

U Srbiji će danas biti oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

OPREZ, ĐENOVSKI CIKLON TUTNJI KROZ SRBIJU: Evo u kojim delovima REKE PRETE DA SE IZLIJU!

Očekuje se slabljenje intenziteta padavina, ali će ponegde još u centralnim i južnim delovima pasti oko 20 mm kiše.

Vetar će biti slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 7 do 10, najviša od 14 do 19 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

U Beogradu će biti oblačno sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura 9, najviša 16 stepeni.

U Srbiji će u narednih sedam dana, do 11. maja, biti toplije.

Foto:  Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

U četvrtak u južnim i centralnim delovima biće promenljivo oblačno, mestimično kiša, pljuskovi i grmljavina, na severu pretežno sunčano.

Od petka pretežno sunčano, u planinskim predelima kratkotrajni poslepodnevni pljuskovi i grmljavina. Temperatura oko prosečnih vrednosti.

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić izjavio je za Tanjug da za sada nema opasnosti od izlivanja reka usled padavina.

On je rekao da je Sektor za vanredne situacije posle najava o pojačanim padavinama odmah reagovao i još u ponedeljak poslao timove na teren, kako bi pratili situaciju, posebno na mestima na koja je RHMZ ukazao da bi moglo da dođe do izlivanja.

"Što se tiče manjih reka, pritoka i potoka, gde je RHMZ najavio manja izlivanja, tu sada nema većih opasnosti", rekao je Nikolić, navodeći da ima sporadičnih izlivanja, da je u pitanju poljoprivredno zemljište, ali da nije reč o ozbiljnijim slučajevima.

(Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA