PATRIJARH IRINEJ: Čudno je što su u isto vreme izgorele 4 naše crkve na tri kontinenta!

- Možemo na svašta da sumnjamo, i da su ti požari namerno podmetnuti, i da se ovo nije desilo slučajno, ali ne smemo da donosimo nikakve zaključke dok se ne utvrdi istina - navodi patrijarh

  • 5

Nakon što su na Uskrs u požarima stradali pravoslavni hramovi u Njujorku, Rusiji, Sidneju i Melburnu, pojavili su se oprečni komentari o tome da li je to slučajno ili podmetnuto. Tako je patrijarh srpski Irinej za "Nedeljnik" komentarisao kako je čudno to što su u isto vreme izgorele četiri naše crkve na tri različita kontinenta i da mu je to simptomatično, pa nije siguran da li je to neka opomena ili je neko organizovano zapalio.

- Možemo na svašta da sumnjamo, i da su ti požari namerno podmetnuti, i da se ovo nije desilo slučajno, ali ne smemo da donosimo nikakve zaključke dok se ne utvrdi istina -  navodi patrijarh i dodaje da su svi u SPC neprijatno iznenađeni.

NOVA TEORIJA ZAVERE: Da li je neko pokušao da zapali i SRPSKU PATRIJARŠIJU? (FOTO)

On je rekao da niko iz državnog vrha nije kontaktirao s njim nakon što su izgorele crkve, ali da je dobio izveštaje od naše ambasade iz Njujorka da se ispituje i istražuje šta je uzrok požara.

FBI JURI ZLOČINCE KOJI SU ZAPALILI SRPSKU SVETINJU! Najnoviji detalji istrage o požaru u CRKVI SVETOG SAVE na Menhetnu

Prokomentarisoa je i situaciju u Srbiji posle vanrednih izbora iako se, kako kaže, nakon izbora nije ni čuo, ni video s premijerom Aleksandrom Vučićem.

SRPSKI KONZUL U NJUJORKU PROGOVORIO o navodnom "podmetanju požara" u crkvi na Mehnhetnu

- Narod je kazao šta misli i to treba poštovati. Nisam još stigao da Vučiću čestitam pobedu, bio sam zauzet, ali biće prilike - rekao je patrijarh Irinej, ali i naglasio da "crkva ostaje iznad politike" i dodao:

OTKRIVEN UZROK POŽARA koji je u prah pretvorio srpsku crkvu na Menhetnu

- Nadam se najboljem i da će nova vlast raditi u korist naroda i u interesu naroda - zaključio je poglavar SPC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    4. maj 2016 | 18:19

    Bog kaznjava zbog voznje u skupocena auta i zbog posedovanja nekretnine i bogastva pljackanjem gradjana.

  • топлистанадреалиста

    5. maj 2016 | 09:28

    Није ти чудо то што си ТИ потопио манастир старији од америке??? То ти није чудо? Није чудо што сва ближа фамилија возика бмв и ауди?..... Није ти чудо што је пред патријаршијом јачи возни парк, него пред "ноу кампом"??? Кардинал се томе не чуди??? Чудо!!! Србистан!!! Пашалук!!!

  • Arnel

    5. maj 2016 | 15:16

    Božja volja..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA