BIRALIŠTA OTVORENA - IZBORI SE ODVIJAJU BEZ PROBLEMA! Evo kako u RIK komentarišu ponovljeno glasanje

Biračka mesta otvorena su u sedam i biće zatvorena u 20 sati, do kada traje i izborna tišina, a preliminarni rezultati izbora najavljuju se za večeras

  • 1

Svih 15 biračkih mesta, na kojima se ponavlja glasanje za parlamentarne izbore, otvorena su na vreme, rekao je jutros Tanjugu predsednik Republičke izborne komisije Dejan Ðurđević.

SRBIJA DANAS PONOVO GLASA! U 7 sati otvoreno 15 biračkih mesta, pravo glasa ima 19.631 birač

On je dodao da se na svim biračkim mestima, za sada, normalno odvija izborni proces.

Biračka mesta otvorena su u sedam i biće zatvorena u 20 sati, do kada traje i izborna tišina.

Danas se ponavljaju izbori na dva biračka mesta u Beogradu, zatim na po jednom biračkom mestu u Bačkoj Topoli i Sremskim Karlovcima, kao i na dva biračka mesta u Jagodini. Građani ponovo na birališta izlaze na po jednom biračkom mestu u Kladovu, u Užicu, na dva u Vranju, kao i na pet biračkih mesta u Nišu.

Nakon ponavljanja izbora biće poznat definitivan spisak stranaka koje ulaze u novi saziv republičkog parlamenta.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Neizvesnost se suštinski tiče samo dve liste koje su oko cenzusa, pre svega liste Dveri-DS S.

Prema podacima sa 99,82 odsto obrađenih biračkih mesta, koje je RIK saopštila u petak ujutru, ispod cenzusa je lista Dveri-DS S, sa 4,99 odsto glasova, dok je lista SDS-LDP-LSV osvojila 5,02 odsto glasova. Sve drugo je, osim možda malog pomeranja u broju mandata, potpuno jasno.

Lista okupljena oko SNS osvojila je 48,24 odsto glasova, više nego sve ostale stranke zajedno. SPS je osvojila 10,96 odsto, SRS 8,11 odsto, DS 6,03 odsto, "Dosta je bilo" 6,03 odsto, SVM 1,50 odsto glasova, lista Muamera Zukorlića 0,86 odsto, SDA Sandžaka 0,80 odsto, Ruska stranka 0,36 odsto, Partija za demokratsko delovanje 0,43 odsto.

Pravo glasa na biračkim mestima na kojima se izbori danas ponavljaju ima 19. 631 građani, a za ponovljeno glasanje je štampano 19. 729 listića, što obuhvata konačni broj birača na mestima na kojima se glasa i rezervu glasačkih listića od 0,05 odsto od konačnog broja na tim mestima.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iznogud

    4. maj 2016 | 10:47

    izbori se ponavljaju zato sto su neki glasali protiv Njegove svetosti premijera srpskog.Njemu to ne smeta ali sluge se ubise da dokazu svoju vernost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA