UBIJEN NAJOPASNIJI DŽIHADISTA: Bivši reper pozivao u snimcima nove regrute u ISIS (FOTO) (VIDEO)

Prakaš, 24-godišnji državljanin Australije poreklom iz Kambodže i Fidžija, prešao je 2012. sa budizma na islam i zatim godinu dana kasnije otputovao za Siriju

  • 7

Najopasniji džihadista takozvane Islamske države poreklom iz Australije ubijen je u vazdušnom udaru američkih snaga u Iraku, saopštila je jutros australijska vlada.

ŠEF EVROPOLA: Očekujemo novi teroristički napad u Evropi, ovo je najozbiljnija pretnja do sada

Zvanični Vašington je potvrdio da je Nil Prakaš, takođe poznat pod imenom Abu Kaled al-Kambodi, ubijen u vazdušnom napadu u Mosulu u prošli petak, izjavio je australijski državni tužilac Džordž Brendis, a prenela agencija AP.

Prakaš, 24-godišnji državljanin Australije poreklom iz Kambodže i Fidžija, prešao je 2012. sa budizma na islam i zatim godinu dana kasnije otputovao za Siriju.

Printksin: LiveLeak Printksin: LiveLeak

Taj bivši reper iz Melburna se pojavljivao u video snimcima ISIS-a u kojima se pozivaju novi regruti da se pridruže džihadistima, bio je povezan sa više planova terorističkih napada u Australiji i podsticao je pojedinačne napade džihadista na mete u SAD.

- Prakaš je bio veoma važna i veoma vredna meta. On je bio najopasniji Australijanac u ISIS-a na Bliskom Istoku - rekao je Brendis u izjavi za australijski radio ABC.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA