NIKOLA TESLA U CENTRU BEOGRADA: Prikazana 4D projekcija posvećena srpskom naučniku (FOTO) (VIDEO)

U projekciji Tesla "sam priča" o odrastanju, učenju, zanimljivostima iz svog života i otkrićima "sa krova" zdanja u Knez Mihailovoj, dok ga slikom u boji prati video prezentacija na fasadi zgrade

  • 4

Prva digitalna predstava u 4D projekciji posvećena obeležavanju 160 godina od rođenja Nikole Tesle prikazana je večeras u na fasadi zgrade Instituta Servantes u Knez Mihailovoj ulici.

 

Jedinstveno putovanje Teslinim vremeplovom!

 

Zainteresovani i prolaznici imali su priliku da vide audio-vizuelni umetnički projekat "Teslin vremeplov", koji je prvi takve vrste kod nas realizovao Telekom Srbija.

 

OVO SU OCENE NIKOLE TESLE SA MATURE: Nikada nećete pogoditi iz kog predmeta je bio loš (FOTO)

 

U projekciji Tesla "sam priča" o odrastanju, učenju, zanimljivostima iz svog života i otkrićima "sa krova" zdanja u Knez Mihailovoj, dok ga slikom u boji prati video prezentacija na fasadi zgrade.

 

PRIČA O NIKOLI TESLI: Zbog ovog dokumentarca još više ćete voleti SRPSKOG GENIJA! (VIDEO)

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

Pred početak projekcije prisutnima se obratio generalni direktor Telekom Srbije Predrag Ćulibrk, podsećajući da je Tesla svojim genijalnim izumima, ostavio neizbrisiv trag u nauci.

 

- Ovaj umetnički projekat odaje počast velikanu nauke koji nam je dao u nasleđe svoja revolucionarna otkrića. U skladu sa našom delatnošću nastojimo da i na ovaj način promovišemo neprolazna dostignuća u ovoj oblasti, kao i doprinos naših naučnika koji su svojim delima zadužili ceo svet - rekao je Chulibrk okupljenim posetiocima.

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

Ovaj projekat treba da nas stalno podseća da je Tesla naš i da treba da bude inspiracija svim mladim ljudima, napomenuo je Ćulibrk.

 

Direktor Teslinog memorijalnog projekta Aleksandar Protić, koji je dao naučnu osnovu za realizaciju Tesniog vremeplova, rekao je da taj projekat teži da sećanje na Teslu približi savremenicima upravo putem tehnologija koje su deo njegove zaostavštine.

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

- Vrhunska tehnologija upotrebljena je kao instrument koji ima za cilj mnogo dalekosežniji uticaj - obrazovni, memorijalni i inspirativni - rekao je Protić.

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

Prema njegovim rečima, telekomunikacije, iz Tesline perspektive, samo su jedan vid komunikacije koja ljude treba da poveže i posluži njihovom individualnom i kolektivnom uzrastanju.

 

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

 

"Teslin vremeplov" biće na istom mestu od 21 do 23 sata i sutra, a nastavice svoje putovanje u Novom Sadu i Nišu, upoznajući i stanovnike ovih gradova sa značajem i uticajem Teslinih izuma, kao i dubinom njegove kreativne i inovativne misli.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs /  Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA