≫ 

UNA SAGA SERBICA opet pred punim Sava Centrom (FOTO)

Beogradska publika je imala priliku sinoć da pred punim Sava Centrom uživa u plesno muzičko-vizuelno spektaklu u izvođenju plesne trupe UNA SAGA SERBICA, gde je publika mogla da uživa u igračima koji su ih svojom igrom odveseli u svet mašte i nateratali ih da se povežu sa svojim korenima na jedan moderan i drugačiji način

  • 0

Lepota Balkana, njegova istorija, nasleđe, kultura, a nadasve njegove igre neiscrpan su izvor inspiracije ovih umetnika, koji povezujući korake, reči, note, boje i ljude, stvarilu su nam jedan novi ugao gledanja na kulturu sa ovih prostora i time prikazli na jedinstven način, svu lepotu vremena koje je za nama.

Foto: Marko Sladoljev Foto: Marko Sladoljev

Pred Beogradskom pupblikom, svoju priliku da pokažu svoje plesno umeće imalo je 40 igrača, koji su oduševili i poznate ličnosti, koje su ovim putem imali priliku da ih pogledaju, poput Ivane Peters, Danijele Karić i Hafe Karić, pevačice Mire Škorić, glumice Lene Bogdanović, Ivane Žigon, Madlene Cepter, Milke Forcan sa ćerkom.

Foto: Marko Sladoljev Foto: Marko Sladoljev

Među zvanicama su se našli i predstavnici državnog vrha, koji su takođe uživali u ovom scenskom spektaklu, ministar odbrane Zoran Đorđevic, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, kao i veliki broj ambasadora- poput ambassador USA, Nemačke, Argentine, Vatikana, Makedonije, Katra i mnogih drugih.

Foto: Marko Sladoljev Foto: Marko Sladoljev

Plesna trupa UNA SAGA SERBICA je nastala tokom 2012. godine sa ciljem da se postigne i nadmaši uspehe svetskih trupa, u nadi da će izazvati pažnju publike kako kod nas, tako i u svetu. Scenski spektakl trupe ‘Una Saga Serbica’, kroz igru, muziku, kostime, scenografiju, predstavlja jedan vremenski vakum iz koga se rađa nova tradicija, a koje je Beogradska publika imala prilike sinoć da vidi pred punim Sava Centrom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA