≫ 

GLAVOSEČA POSLAT U ZATVOR! Veliboru Bakiću ukinut pritvor

Postupak zbog iznude protiv Bakića vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje se nije oglašavalo povodom ovog slučaja

  • 1

Specijalni sud u Beogradu ukinuo je danas pritvor Veliboru Bakiću (32), osumnjičenom za iznudu, i uputio ga na služenje prethodno izrečene zatvorske kazne zbog ubistva Smaila Tarića.

GLAVOSEČA PROBAO DA IZNUDI 4.000 EVRA: Na sudu se branio da je u pitanju bila pozajmica

Njegov branilac Zora Dobričanin Nikodinović rekla je da je ukidanje pritvora "odlična vest za odbranu kada je u pitanju postupak koji se vodi zbog iznude".

Bakić je uhapšen u centru Beograda 22.aprila čekajući poziv za odsluženje kazne od 15 godina zatvora za ubistvo Tarića, a pritvor mu je bio određen dva dana kasnije.

Postupak zbog iznude protiv Bakića vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje se nije oglašavalo povodom ovog slučaja.

Foto: MUP Srbije Foto: MUP Srbije

Bakić je prošle godine pravosnažno osuđen na kaznu od 15 godina zatvora zbog ubistva Tarića, čija je odrubljena glava pronađena u crnoj plastičnoj kesi, a spaljeno telo u Karađorđevom parku u Beogradu.

Na slobodi je bio od marta 2015. godine, kada mu je ukinut pritvor.

U međuvremenu je Višem sudu u Beogradu podneo vanredni pravni lek - zahtev za ponavljanje postupka radi saslušanja svedoka koji nisu saslušani tokom suđenja, a koji bi mogli da govore o njegovom alibiju.

Taj slučaj je svojevremeno izazvao veliku pažnju javnosti s obzirom da je odrubljena glava Tarića pronađena u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. u Bulevaru kralja Aleksandra, posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem delu Karađorđevog parka u Beogradu pronašla i spaljeno Tarićevo telo u žbunju.

Presudom Apelacionog suda, Bakić je osuđen na kaznu od 15 godina zatvora za "obično" ubistvo, dok je prethodno prvostepenim presudama u dva navrata bio osudijivan za teško ubistvo na kazne od 35 , pa 20 godina zatvora.

Drugoptuženi u tom slučaju bio je Miloš Rašić (32), ali on je pravosnažno oslobođen svih optužbi zbog nedostatka dokaza da je učestvovao u Tarićevom ubistvu i ceka veliku odštetu od države zbog šest i po godina provedenih u pritvoru bez osnova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S

    9. maj 2016 | 17:14

    Strasno odseku ti glavi i nista ..slobodan si covek a robija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA