HOLANĐANIN SAKUPIO NOVAC ZA DECU OBOLELU OD RAKA putujući na biciklu od Haga do Beograda! (FOTO)

- Veoma sam srećan i zahvalan ljudima koji su bez obzira što ih ne poznajem lično, ipak donirali ukupno 2.830 evra za pomoć NURDOR organizaciji - rekao je Ivar Skirs

  • 1

Ivar Skirs iz Haga, politički sekretar i šef odeljenja za medije, kulturu i javnu diplomatiju Ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu, svojim biciklom prešao je rutu dugu 2.038 kilometara, od rodnog mesta do Beograda, sa jednim jedinim ciljem - da prikupi novac za decu obolelu od raka u Srbiji!

IVAR ŠIRS NE ODUSTAJE OD SVOG CILJA: Naručio sam novi bicikl, vozim za decu kojoj je pomoć neophodna! (FOTO)

Akcija ovog diplomate počela je kao krimi priča, krađom bicikle vredne 600 evra, a zatim je dobila sportsko-avanturističku radnju, koja se prethodnih 13 dana odvijala u šest različitih država: Holandiji, Nemačkoj Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

KAKVA BRUKA U CENTRU BEOGRADA: Holanđaninu ukrali bicikl kojim je hteo da POMOGNE DECI OBOLELOJ OD RAKA! (FOTO)

Na sreću organizacije Nurdor, priča se završila sa srećnim krajem, jer je Ivar Skirs, ovim biciklističkim pohodom, uz pomoć ljudi dobre volje uspeo da prikupi 2.830 evra.

Foto: Privatna arhiva/Ivar Scheers Foto: Privatna arhiva/Ivar Scheers

Ovaj holandski diplomata rekao je da je ovo bilo neverovatno putovanje kroz Evropu, gde je doživeo da se izgubi, oseti sunce, kišu, vetar, ćorskokake, vidi šume i planine, suoči se sa bušnim gumama u sred nedođije i da poslednjih 30 kilometara puta vozi sa polomljenim zadnjim okvirom na bicikli.

Foto: Facebook/Ivar Scheers Foto: Facebook/Ivar Scheers

- Najteži momenat mi je bio na usponima u Nemačkoj, gde je nagib bio i do 15 odsto.  Takođe, problematičan je bio i deo puta koji sam proveo u sred autrijskih polja, sa travom koja mi doseže do ramena. Tada sam morao da se suočim sa izborom, da se probijem kroz stabljike naredna tri kilometara, ili da se vratim nazad i izgubim čitava dva sata. Tako da sam izabrao da nastavim dalje (#napred-što je glavni moto NURDOR-a)! - rekao je on za Telegraf, kada je naglasio da će kao najlepši trenutak svakako pamtiti prelazak hrvatsko-srpske granice.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- To je značilo da se napokon vraćam domu! Kod kuće u Beogradu su me sačekale kolege, koje su navijale na camom cilju, ispred ambasade na Dorćolu. U međuvremenu sam se noćas lepo odmorio i sada se osećam sjajno! Vema sam srećan i zahvalan ljudima koji su bez obzira što ih ne poznajem lično, ipak donirali novac u naš projekat pomoći deci koja se leče pri Nurdor organizaciji - naveo je on.

(S.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    13. maj 2016 | 16:28

    Svaka cast. Primer za sve one, koji su u stanju da iz raznih fondova otudje novac, odu na sva ona fina mesta gde noga obicnog smrtnika nikada nece krociti, pri tom ne mareci ni za jednu muku obicnih, malih ljudi. Jos jednom, svaka cast veliki covece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA