≫ 

KAMIONDŽIJA SRBIN OSUMNJIČEN DA JE PRETUKAO MUSLIMANSKOG DEČAKA (11): Velika tenzija posle teškog incidenta u Sjenici

Predsednici opštinskih odbora SDA i SPS u Sjenici pozvali su javnost na smirenje tenzija, ističući da slučaj nema nikakvu nacionalnu pozadinu

  • 46

Opštinski odbori Stranke demokratske akcije Sandžaka i Socijalističke partije Srbije u Sjenici oštro su danas osudili nasilništvo R.Š. (37) nad maloletnim O.M. (11) iz ovog grada, tražeći od nadležnih državnih organa adekvatnu reakciju na ovaj, za Sjenicu nesvakidašnji događaj.

MAJKA PRETUČENOG DEČAKA IZ SJENICE: Niko više neće tući moje dete

Izražavajući ogorčenje zbog bezumnog čina prebijanja maloletnog O.M. od strane R.M, predsednici opštinskih odbora SDA i SPS u Sjenici, Hazbo Mujović i Mikailo - Mića Kaličanin pozvali su javnost na smirenje tenzija, ističući da slučaj nema nikakvu nacionalnu pozadinu.

- Najoštrije osuđujemo ovakvo nasilničko ponašanje i tražimo od tužilaštva i nadležnih sudskih organa da hitno procesuiraju i najoštrije kazne počinioca ovog gnusnog zlodela. Sjenica je multietnička sredina u kojoj zajedno, u miru i slozi, žive Bošnjaci i Srbi. Svi oni koji ovo nasilništvo pokušavaju podvesti pod međunacionalni sukob ne misle dobro Sjenici i njenim građanima - rekao je za Glas zapadne Srbije Mujović.

Pretučen Srbin na Kosovu, napadač Albanac?!

Predsednik sjeničkog opštinskog odbora socijalista je rekao da "Izvršni odbor SPS-a u Sjenici najoštrije osuđuje svako nasilništvo, posebno nasilništvo prema maloletnicima i, posebno, nasilništvo prema deci sa posebnim potrebama. Tražimo od nadležnih organa - policije, tužilaštva i sudstva da preduzmu sve potrebne radnje i osude ljude koji ovakvim ponašanjem pokušavaju da nam remete međunacionalne odnose, koji su u Sjenici veoma dobri."

Foto-Ilustracija: flickr/N. Feans Foto-Ilustracija: flickr/N. Feans

U Sjenici je, u petak, 13. maja, 37-ogodišnji R.Š. srpske nacionalnosti pretukao jedanaestogodišnjeg O.M. bošnjačke nacionalnosti.

UŽAS USRED SRBIJE: Palicama prebili ložača škole dok je pripremao GREJANJE ZA DECU!

Maloletni dečak se, kako se ističe, igrao na obližnjem igralištu, a do incidenta je došlo kada mu je lopta, sasvim slučajno, pala na parkirani kamion čiji je vlasnik R.Š. Kada je dečak, koji je, inače, dete sa smetnjama u razvoju, pokušao da uzme loptu, komšija R.Š. mu je zadao nekoliko udaraca u predelu glave, navodno zbog toga što mu je ovaj polomio far od kamiona.

O.M. je prebačen u novopazarsku bolnicu, u kojoj su mu konstatovane lakše telesne povrede, a protiv R.Š. je podnesena krivična prijava za nasilničko ponašanje.

Slučaj je izazvao uznemirenje javnosti u Sjenici, a pojedini portali su ovaj događaj podveli kao međunacionalni incident.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dex

    17. maj 2016 | 11:22

    Vozaca treba kazniti za prekrsaj a da neko dize usi i tenzije u nasoj zemlji ne!!!

  • S. S.

    17. maj 2016 | 11:50

    Kake veze ima koje ovde musliman a ko srbin?

  • Miki

    17. maj 2016 | 11:15

    U zatvor kako ga nije sramota da bihe dete od 11 godina a sta da je neko negovo dete tako isprebijao kako bi se on tada osecao manijak u zatvor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA