STRAVIČNI DETALJI POKUŠAJA UBISTVA U NIŠU: Majci rekao da skoči sa devetog sprata, pa joj gurnuo nož u usta!

- Nesrećna žena lako je mogla smrtno da strada jer je zadobila povrede u blizini arterija čije bi presecanje izazvalo fatalno krvarenje.

  • 5

Nišlija P.S. (31) pokušao je da svoju majku O.S. natera da skoči sa devetog sprata a zatim joj je gurnuo nož u usta i isekao je po usnama i nepcu zbog čega je protiv njega podneta krivična zbog pokušaja ubistva. Stravičan napad dogodio se u četvrtak oko 15 sati u stanu ove porodice u soliteru u Dušanovoj ulici a P.S. će osim pokušaja ubistva odgovarati i za nasilje u porodici jer je tukao i svoju sestru koja je pokušala da odbrani njihovu majku.

Kako saznajemo, P.S. koji pati od duševne bolesti i ranije je maltretirao svoju porodicu.

- On se najpre posvadjao sa svojom majkom. Čak joj je kazao:

TATA, DA LI SE I DRUGOJ DECI TAKO IZGUBI MAMA KAO MENI: Srbija plakala slušajući ispovest Zorana Marjanovića

- Ajde, skoči kroz prozor a zatim je napao pesnicama. Njegova sestra je pokušala da ga spreči ali je on i nju udario. One su istrčale u hodnik a on je krenuo za njima naoružan kuhinjskim nožem. Majki je gurnuo nož u usta a posekao je i po prstima dok je pokušavala da se odbrani. Sestra je uspela da mu istrgne nož i da ga polomi čima ga je sprečila u nameri da ubije majku – kažu naši sagovornici iz istrage.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

- Nesrećna žena lako je mogla smrtno da strada jer je zadobila povrede u blizini arterija čije bi presecanje izazvalo fatalno krvarenje.

- Pacijentkinja je zadobila posekotinu usne u dužini od jednog centimetra, nož je prošao kroz usta i izazvao raseklinu tvrdog i mekog nepca dužini od tri centimetra ali je povredjivanje moglo da bude fatalno da je sečivo skrenulo samo par centimetara i povredilo arterije. Ona je nakon zbrinjavanja u dnevnoj bolnici otpuštena na kućno lečenje – saopštio je Miško Živić, direktor niške ORL Klinike.

Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva saopštio je da će tužilaštvo predložiti sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Nišu da se osumnjičenom za pokušaj ubistva odredi pritvor.

- Zbog sumnje u njegovu uračunljivost predložićemo da on bude smešten u zdravstvenu ustanovu gde je moguće obezbediti pritvorske uslove – kazao je Stanojević.

P.S. je nakon pokušaja ubistva prebačen u Psihijatrijsku bolnicu u Gornjoj Toponici jer pokazuje znakove akutne psihoze. Ukoliko bude ustanovljeno da je u vreme izvršenja zločina bio neuračunljiv, prema njemu će biti vodjen postupak za izricanje mere obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    20. maj 2016 | 23:43

    Horor, dobro je, nije je ubio.

  • victoria

    21. maj 2016 | 09:05

    Ne treba ga pustati jer je opasan. Zar treba da nekog ubije da bi se u to uverili?

  • V

    21. maj 2016 | 07:48

    Sve bolesne skotove treba zatvoriti! Pa zar i na sestru i majku rodjenu! Cccccccc

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA