NATO objavio snimak zajedničke vežbe sa CRNOGORSKOM VOJSKOM (VIDEO)

Prilog je sniman u februaru ove godine i prikazuje zajedničku vežbu mornaričkih snaga Crne Gore i SAD

  • 14

NATO je na svom sajtu objavio video pod nazivom "Crnogorska vojska: Spremni za NATO". Prilog je sniman u februaru ove godine i prikazuje zajedničku vežbu mornaričkih snaga Crne Gore i SAD.

NATO JAČA VOJSKU U ISTOČNOJ EVROPI: Biće raspoređena na granici s Rusijom!

U njemu je intervjuisan stariji poručnik bojnog broda crnogorske mornarice Slobodan Tomašević koji je naveo da vojska Crne Gore dostizanjem standarda u vrlo kratkom roku postaje pouzdani partner SAD.

- Bili smo u prilici da uradimo neke zajedničke vežbe koje nam omogućuju da budemo u toku sa njihovom taktikom, našom taktikom i da budemo u prilici da se spojimo i budemo još kohezivnija jedinica za slučaj da ikada zatreba da sa njima izvršimo zajedničku misiju - kaže na snimku američki mornarički poručnik Cezar Ramos.

Crnogorski poručnik Danko Kovačević u prilogu ističe važnost sposobnosti vojske Crne Gore da "ravnopravno s ostalim NATO članicama reaguje, kako u operacijama, tako i na određenim vežbama".

U video snimku se navodi da je Crna Gora u procesu pristupanja NATO.

- Naša spremnost je da budemo deo Alijanse kojom možemo da doprinesemo u ostvarivanju tog cilja globalnog mira i bezbednosti. Koliko god da su u pitanju mali brojevi, ja verujem u sposobnosti, verujem u spremnost i verujem u saradnju - kaže u prilogu crnogorska ministarka odbrane Milica Pejanović-Ðurišić.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA