"NE MOŽE VLAH DA VLADA SREBRENICOM": Govor mržnje muftije Huseina Kavazovića!

- Ili da se krvlju zalivamo ili svake četiri godine da idemo na izbore - poručio je vođa Islamske verske zajednice u Bosni i Hercegovini

Vođa Islamske verske zajednice u BiH, Husein Kavazović na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH pozvao je Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da "Vlah vlada u Srebrenici", prenela je Radio televizija Republike Srpske.

- Svako ko može dati svoj glas, svako ko se može registrovati, svako ko može dozvoliti da ''Vlah'' ne vlada u Srebrenici. Nek mu je haram (nečisto) ako to ne učini... To je naše i to ne možemo ostaviti - rekao je Kavazović.

Kako navodi ta televizija, u drugom govoru, takođe u Švajcarskoj, objašnjavajući vernicima kako da se odnose prema predstojećim lokalnim izborima Kavazović je rekao da postoje dva načina.

- Ili da se krvlju zalivamo ili svake četiri godine da idemo na izbore i da potvrdimo svoj suverenitet. Birajte Bošnjaci da li da svakih 20-30 godina krv lijemo ili da izađemo na izbore. Naša kuća je naša obaveza, a sačuvati Srebrenicu, pogotovo. Valja se protiv njih i mezarovima (grobljima) braniti. Ostanite budni za svoju domovinu - kazao je Kavazović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Esma

    25. maj 2016 | 23:43

    Radi ovog izroda ce Srbin mrziti komsiju Bosnjaka i Bosnjak komsiju Srbina. Moja snaha je Srpkinja i prihvatila sam je ko svoju rodenu kcerku a moj mali unuk kojeg volim ko oci u glavi je pola Srbin pola Bosnjak. Nisam ja sa grane zviznula pa da pustim ovakve salabajzerske muftije da mi mozak popiju. Sve je do nas i na nama sta sebi sve dozvolimo. Jeb*s ovakvog muftiju

  • Branko

    25. maj 2016 | 11:38

    Zbog ovakvih huskaca i ratujemo.Zbog ovakvih bolesnika u Bosni su uvek zategnuti nacionalni odnosi.

  • brcakrs35

    25. maj 2016 | 11:39

    Vladaju Srbi muftijo a ako hoces krvi nije problem! Slobodno napustite RS na vrijeme!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA