OVAJ DEČAK ŽIVI SAM U DŽUNGLI: Nacrtao je sve što mu se dešava, a crteži su POTRESNI (VIDEO)

- Vodili su me u sobu za ispitivanje, a tamo su me svukli. Hteo sam da sakrijem svoj pasoš, a onda me je policajac video i udario. Bio sam uplašen - rekao je dečak izbeglica

  • 4

Omar je dečak koji živi sam u "Džungli", izbegličkom kampu Kale, bez roditelja i staratelja koji bi mu pomogli da prevaziđe težak period u svom detinjstvu. On je nacrtao neka od svojih iskustava, a crteži su ubačeni u kratki film Bi-Bi-Sija koji je potresao mnoge koji su ga odgledali.

SVI DOMOVI OVIH MALIŠANA BIĆE UNIŠTENI: Stotine dece izbeglica iz "Džungle" postaju beskućnici

On je nacrtao svoje prve susrete sa avionima i ispričao da čak i dvogodišnjaci u zemljama zahvaćenim ratom, umeju da razlikuju vrste letelica koji su nadletale njihove domove.

- Čuo sam eksplozije oko sebe i brujanje aviona koji su leteli. Kada su bacali bombe, niko se nije usuđivao da pogleda gde su pale - rekao je dečak.

Mališan je istakao da nikad ne bi napustio Siriju, da rat nije započeo u ovoj zemlji. Opisao je svoje prvo putovanje brodom, susrete sa krijumčarima ljudi, prvi brodolom i iskustva u zemljama Evrope.

- Vodili su me u sobu za ispitivanje, a tamo su me svukli. Hteo sam da sakrijem svoj pasoš, a onda me je policajac video i udario. Bio sam uplašen - rekao je dečak.

Onje više od tri meseca ukampu i čeka da mu neko pomogne kako bi opet bio na okupu sa svojom porodicom koja je u Velikoj Britaniji.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA