"MATIJA SINE, TI SI BLIŽE BOGU OD NAS, UHAPSITE GA": Ovo je izgovorila majka ŽRTVE, a onda je pao TROSTRUKI UBICA

Majka ubijenog Matije Petrovića, Zagorka Guljaši, rekla je da je znala da se ubica krije u Nemačkoj

  • 0

Bane Jovanović Safet (49) iz Mola, osumnjičen za dvostruko ubistvo i ranjavanje četiri osobe 20. marta u Bečeju i Molu, uhapšen je po međunarodnoj poternici Srbije u Nemačkoj, a majka jednog od njegovih žrtava tu vest dočekala je sa nevericom.

Trostruki ubica iz Mola uhapšen u Nemačkoj

Da podsetimo, Safet je prvo pucao u usta nevenčanoj supruzi Jeleni Stojkov (29), koja ga je napustila, a potom je pucao i u Jožu Imru (70), njenog stanodavca u Bečeju, koji je pokušao da je odbrani od bivšeg muža.

Zločinac je potom otišao u Mol, gde je u kući, dok su večerali, pucao i ubio svog prijatelja Matiju Petrovića (28) i ranio njegovu suprugu Renatu (31), njihovog jedanaestogodišnjeg sina Petra i snaju Natašu Sunomar (23).

Majka ubijenog Matije Petrovića, Zagorka Guljaši, u razgovoru za Blic rekla je da je znala da se ubica krije u Nemačkoj.

Foto: Tanjug/AP/DPA Foto: Tanjug/AP/DPA

- Ma šta kažete, da je uhapšen? Blagosloveni bili. Pričala sam vam o tome! Zlotvor mi je bez razloga ubio dete! Navodno je moj Boban bio u vezi sa Jelenom, što nije istina. Sada će konačno biti kažnjen! U utorak sam na groblju molila Matiju za to. Rekla sam mu: „Matija sine, ti si bliže Bogu od nas, uhapsite ga“ - kroz suze je ispričala Zagorka.

Od Jovanovićevog krvavog pira do momenta kada je uhapšen u Nemačkoj, prošlo je 66 dana, a porodice Petrović i Guljaši su sve vreme strepele da se zlotvor ne vrati i poubija ih.

Da je njihov strah bio opravdan, svedoči i to da je do 19. aprila ispred njihove kuće dežurala policija i čuvala ih.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

- Deca nisu spavala, štrecala su se na lavež psa. Svi smo na lekovima za smirenje, i mali Petar. Samo da sada deca mirnije spavaju - kaže Zagorka, koja je proteklog vikenda bila u Nemačkoj kod prijateljice.

Inače, četiri dana posle Jovanovićevog krvavog pira, policija je uhapsila i njegove navodne pomagače, Mirka Pavlova (53) i Tivadara Kolompara (31) iz Horgoša, koji se sumniče da su mu pomogli da pobegne u Mađarsku.

Oni su priznali da su mu pomogli u bekstvu, ali su tvrdili da nisu znali da je počinio masakr.

Jovanoviću je određen ekstradicioni pritvor, a da bi bio izručen Srbiji, naši pravosudni organi moraju Nemačkoj da pošalju neophodnu dokumentaciju za taj proces. Očekuje se da osumnjičeni Jovanović, čim bude ispunjena zakonska procedura u Nemačkoj, bude izručen Srbiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA