≫ 

PONOVO NAPADNUTA HITNA POMOĆ USRED SRBIJE: Sin pacijenta RAZBIO VOZILO, pa pretio da će sve POBITI!

- Najpre sam pomislila da povređeni čovek vrišti od bola, a onda sam videla njegovog sina kako preti da će polomiti kola i nosila i da će nas pobiti - rekla je Snežana Radivojević, šef medicinske ekipe

  • 4

Ekipa niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć napadnuta je prekjuče u naselju Trošarina dok je pružala pomoć pacijentu koji je povredio nogu. Sin pacijenta, metalnom šipkom udarao je vozilo i pretio zdravstvenom osoblju revoltiran što su, kako je tvrdio kasnili sa intervencijom.

MAKAZAMA NASRNUO NA LEKARE: Umalo tragedija u Kragujevcu!

Snežana Radivojević, šef medicinske ekipe ističe da nikakvog propusta u njihovom radu nije bilo.

NOVE MERE POSLE NAPADA NA LEKARE: Policija od četvrtka stalno u BOLNICAMA!

- Radilo se o pozivu trećeg reda hitnosti što znači da pacijent nije bio u stanju životne ugroženosti. Poziv je stigao u 16.43 a mi smo obaveštenje o njemu dobili u 17.01 da bismo dva minuta kasnije bili kod pacijenta. Naglašavam da smo intervenisali po nevremenu, da je kiša pljuštala dok smo pacijenta na nosilima prenosili do sanitetskog vozila, bilo je klizavo, imali smo problema da ga unesemo, ali smo uspeli da sve uradimo kako treba. Ušla sam u kabinu da bih napisala uput za njegov prijem u bolnicu kada sam čula neko vrištanje. Najpre sam pomislila da povređeni čovek vrišti od bola, a onda sam videla njegovog sina kako preti da će polomiti kola i nosila i da će nas pobiti. Uplašili smo se, odmah sam pozvala dispečerski centar kako bi oni pozvali policiju - opisuje ncident doktorica Radivojević.

Foto-ilustracija: Milena Đorđević Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Da je njihov strah bio opravdan pokazalo se vrlo brzo, kada se napadač vratio naoružan metalnom pumpom.

- Udario je u kola svom silinom, to je tako odjeknulo da smo se svi prestravili. Njegov otac onako povređen ga je smirivao, mi smo takođe bili vrlo prisebni, uspeli smo da ga primirimo, pa je sa nama pošao do bolnice gde smo prebacili njegovog oca - kaže Radivojevićeva.

Policija je obaveštena o ovom događaju pa je protiv napadača podneta prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira. Ovo je treći napad na radnike Hitne pomoći za poslednjih par meseci. Nedavno je jednog lekara napala pacijentkinja u ambulanti ove zdravstvene ustanove, a nekoliko dana kasnije njihovu ekipu maltretirala je rodbina žene koja je počinila samoubistvo.

(D.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !Fox

    28. maj 2016 | 03:02

    Mrzim agresiju bilo kakvu ali nedavno sam imala susret sa ljudima iz hitne pomoci I verujte mi jedva smo se iskontrolisali da ne napravimo incident vrlo su iritantni...Kada sam popricala sa prijateljima dosli smo do zakljucka da je to njima ,,normalno "ponasanje...(sto je najgore nevazno je da li su pozvani za mladog ili starog pacijenta)

  • NE BITNO ???

    28. maj 2016 | 01:52

    Zato sto ste brzi nema gde...mora covek da se nervira...pa dok popijete kafu pacijenti mogu da cekaju ...i kobajagi hitna pomoc...ma vi ne radite kako treba i jos zovete policiju. Normalno da se otac nervirao ko moze da vidi svoje dete u velikim bolovima dok ceka hitnu pomoc ...a hitna dolazi kozna nakon koliko vremena ?

  • Kula

    27. maj 2016 | 16:45

    Mogli ste i njega idma spakovati sa ocem al ne u hitnu vec u onu ludaru nadomak Niša...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA