AMERIKANAC SILOVAO JAPANKU: Vest odjeknula poput bombe i to baš za vreme OBAMINE POSETE HIROŠIMI

Vest o silovanju odjeknula je u celom svetu za vreme posete Baraka Obame Hirošimi koji je tom prilikom izjavio da se neće izviniti zbog nuklearnog napada koji je sproveden pre 71 godinu

  • 15

Barak Obama postaće danas prvi predsednik SAD koji će posetiti Hirošimu, ali se tom prilikom neće izviniti za američki nuklearni napad pre 71 godinu kada je taj grad uništen. Sa druge strane, ali na istom kraju sveta, pojavila se vest o tome da je američki marinac (24) silovao jednu Japanku!

SAD PRODAJE ORUŽJE VIJETNAMU: Obama objavio da ukidaju embargo!

Inače, Obama je uspeo "napraviti istorijsku posetu Hirošimi sa premijerom (Šinzom) Abeom, kako bi istakao svoju kontinuiranu privrženost promovisanju mira i bezbednosti u svetu bez nuklearnog oružja", prenele su agencije.

Obama je već u Japanu, gde je prisustvovao samitu G7.

Američki predsednik je prošle nedelje u intervjuu japanskoj televiziji NHK i sam rekao da se tokom svoje istorijske posete Hirošimi ove nedelje neće izviniti za atomsku bombu, koju je na taj japanski grad njegova zemlja bacila na kraju Drugog svetskog rata.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Na pitanje da li planira da se izvini tokom posete Hirošimi, Obama je rekao: "Ne, zato što mislim da je važno shvatiti da lideri usred ratova donose različite odluke".

- Zadatak je istoričara da postavljaju pitanja i istražuju ih, ali ja, kao neko ko obavlja ovu funkciju poslednjih sedam i po godina, znam da svaki državnik donosi veoma teške odluke, posebno za vreme rata - naveo je Obama.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Međutim, svet je u šoku nakon informacije da je 24-godišnji Džastin Kasteljanos uhapšen pod optužbom da je silovao turistkinju iz Fukuoke. On je priznao zločin, i rekao da je to uradio nakon što je video da žena spava sama u hodniku hotela.

(Telegraf.rs / Tanjug, B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čeda Ekser

    27. maj 2016 | 12:56

    Neka posalju Tadica on ce se izviniti sigurno!!!:):):)

  • Rrrr

    27. maj 2016 | 11:39

    Da,ni ne treba da se izvini,ovi su im unistili vojnu,ponavljam vojnu,ne civilnu luku a ovi su ubili 200.000 nevinih ljudi,ipak je americki zivot vredniji...SRAMOTA !

  • TEŠKOĆEMO

    28. maj 2016 | 15:20

    ON JE AMER IMA PRAVO,UBIJATI, SILOVATI I PLAČKATI-IMA PRAVO NA SVE-SAMO ZLOTVORI TO IMAJU, ZNA SE...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA