≫ 

U ČAST SLAVNOM BOUVIJU: Otvorena izložba posvećena legendi rok scene, uskoro i MURAL! (FOTO)

- Veliko mi je zadovoljstvo da smo u prilici da imamo ovako veliku izložbu u Beogradu - rekao je gradski menadžer Goran Vesić otvarajući izložbu

  • 0

U čast nedavno preminulom muzičaru Dejvidu Bouviju, gradski menadžer Goran Vesić otvorio je sinoć u Jugoslovenskoj kinoteci izložbu fotografija Brajana Rašića, u kojoj će posetioci moći da uživaju do 21. avgusta.

- Veliko mi je zadovoljstvo da smo u prilici da imamo ovako veliku izložbu u Beogradu -  rekao je Vesić otvarajući izložbu.

On je najavio da će u naredna tri meseca Beograd dobiti mural posvećen Dejvidu Bouviju.

Foto: Promo Foto: Promo

- To je nešto što smatram da pripada Beogradu - kazao je gradski menadžer.

Foto: Promo Foto: Promo

Ova izložba je deo "Belgrade to Bowie", kako je rekao Rašić, omaža coveku koga svi volimo, i već je otvaranjem privukla veliki broj ljubitelja Bouvijeve muzike i poštovalaca njegovog opusa.

- Ispred sebe vidim 20 godina saradnje sa velikim umetnikom, kojeg je bilo vrlo lako voleti, i kojeg i dalje volimo - rekao je Rašić.

On je naročito zahvalio idejnim tvorcima izložbe, Sergeju Trifunoviću i Barbari Gačević.

Foto: Promo Foto: Promo

Osim Rašićevih fotografija Dejvida Bouvija, posetioci će moći da pogledaju i retrospektivu filmova u kojima je slavni engleski muzičar igrao, njegovih koncerata, da vide omote njegovih ploča, da učestvuju u umetnickim radionicama.

Foto: Promo Foto: Promo

Tokom otvaranja, gledajući fotografije, prisutni su uživali u gudačkim izvedbama Bouvijevih hitova, a potom i u njegovom prepoznatljivom vokalu sa zvučnika prepune Kinoteke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA