DAME IZ TAME: Top 10 najgorih žena serijskih ubica u istoriji (FOTO)

Ubijanje penzionera, komadanje beba, ubijanje muževa i rodbine, samo su neki od zločina koje su žene serijske ubice počinile

  • 2

One se smatraju najozloglašenijim i najsvirepijim ubicama istorije. Ubistva beba i penzionera, ubijanje i komadanje sopstvene dece samo su neki od gnusnih zločina koje su ove žene hladnokrvno uradile. Telegraf vam otkriva top 10 žena serijskih ubica:

1. Alin Vurnos - Čitavog života bila je okružena kriminalcima i uključena u iste, sve dok  u "konkretniji" posao nije ušla sama, 1989, kada je ubila sedmoricu muškaraca za samo jednu godinu. Da stvar bude gora, ćerka Vurnosove, još u osnovnoj školi sa samo 11 godina je krenula stopama majke, tako što je dečacima u zamenu za žvake i cigarete nudila seks. Kao i majka, krenula je od sitnih krađa dok nije stigla do ozbiljnijih okršaja sa zakonom. Po slučaju Alin Vurnos snimljen je film "Monstrum" u kojoj je glumi Šarliz Teron.

2. Mijuki Išikava - 1948. godine policajci su pronašli napuštenu putnu torbu. Kada su je otvorili, otkrili su iskomadana tela pet beba. Detaljnom istragom, otkriveno je da je ova svirepa ubistva počinila Mijuki Išikava, serijski ubica.

Išikava se nakon Drugog svetskog rata zaposlila u porodilištu u Japanu u kojem je nakon rata nastupio "bejbi bum". Kako su mnogi roditelji bili siromašni i nisu mogli da odgajaju svoje dete, Išikava je odlučila da novorođenčad izgladnjuje do smrti i da tela dece sakriva svuda po gradu. Do vremena kada su je otkrili, Išikava je ubila 169 beba.

3. Dorotea Puente - Ubijala je penzionere i mentalno zaostale osobe. Puenteova je iznajmljivala kuću u kojoj je udomljavala stare ljude. Nakon što bi ih uzela kod sebe, ubrzo bi se prijavila kao njihov staratelj da bi primala njihovu socijalnu pomoć. Posle nekog vremena, Pueneova ih je ubijala i zakopavala u dvorištu kuće. Kada ju je policija otkrila, sedam tela je bilo zakopano u dvorištu.

4. Delfina i Maria Hesus Gonzales - Sestre koje se smatraju "najprofesionalnijim" serijskim ubicama. U periodu od 1950 do 1960. godine vodile su javnu kuću. Kidnapovale su devojke i primoravale ih na prostituciju, a ukoliko nisu htele da sarađuju - ubijale su ih. Nakon istrage, u kući je pronađeno 92 tela, a obe sestre su dobile po 40 godina zatvora.

5. Enrikita Marti - Živela je početkom XX veka u Barseloni. Za to vreme bila je prostitutka i ujedno se bavila crnom magijom. U svojim napicima, kombinovala je kosu i krv dece. Policija ju je otkrila 1912. kada su detektivi pronašli torbu punu dečjih stvari, delova tela i ljudskih kostiju. Čekajući konačnu presudu u zatvoru, Martijevu su ubili zatvorenici.

6. Bela Gunes - Najgori serijski ubica u američkoj istoriji. Naime, ubila je dva muža: prvog je otrovala, a drugog je do smrti tukla tupim predmetom. Pored ovoga, sumnja se da je ubila i dvoje svoje dece i da se broj njenih žrtava svodi na 40. Za svoje zločine nije odgovarala, jer se zapalila u kući u kojoj je živela i u kojoj je policija pronašla dokaze o ubistvu 33 osobe.

7. Huana Baraza - Kada se broj opljačkanih i ubijenih žena 2005. povećao, policija je sumnjala da je ubica muškarac. Nakon što su očevici ubicu opisali kao "muškobanjastu ženu", policija je mislila da je u pitanju transvestit. U stvari, ubica je bila žena, Huana Baraza čiji je nadimak bio "Silent lady". Sud ju je optužio za 18 počinjenih ubistava, a smatra se da je ukupno ubila 40 osoba. Osuđena je na ukupno 60 godina.

8. Meri Nou- Rodila je desetoro zdrave dece, tri dečaka i sedam devojčica 1968. Sve bebe su umrle u uzrastu od 5 do 14 meseci. Slučaj niko nije dovodio u pitanje sve do 1998. godine, kada ju je novinar razotkrio. Nouova je izjavila kako ne može da se seti kako su joj sva deca umrla, mogla je da se seti samo za četvoro dece. Pod pritiskom medija, priznala je svirepo ubistvo desetoro nedužne dece, a javnost ju je prozvala drugom "majkom Gebels".

9. Velma Barfild - Udovica koja je svoje žrtve ubijala otrovom. Prva žrtva je bila njena majka koju je ubila za Božić, tako što joj je otrovala večeru, sledeći su bili rođaci i njen bivši dečko zbog kojeg je i otkrivena. Autopsijom je otkriven arsenik u njegovom organizmu. Barfildinina presuda je glasila - smrtonosna injekcija kojom je postala prva žena koja ju je primila u SAD-u 1976.godine.

10. Fej Kopland - Zvanično je najstarija žena serijski ubica. U svojim 60. godinama počela je sa mužem Rejem da ubija muškarce u srednjim godinama. Ubistva su otkrivena posle devet godina a sud ih je optužio za pet ubistava, iako se sumnja da ih je bilo 12. Sedam nikada nije otkriveno.

(Isidora Danić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA