NOVI BIZARAN ISLAMSKI ZAKON U PAKISTANU: Muškarci treba da biju žene, dovoljan je mali štap! (FOTO)

Vlasti u Islamabadu nisu usvojile zakon o zaštiti žena od nasilja, posle preporuke saveta da je predlog zakona neislamski i kontroverzan

  • 13

Lider Islamskog saveza u Pakistanu predložio je zakon koji bi omogućio muškarcima da "pomalo tuku" svoje supruge kao jednu od disciplinskih mera.

HAOS U MOSKVI, HILJADE LJUDI EVAKUISANO: U tržnom centru sakrivena bomba? (FOTO) (VIDEO)

Islamski savez u Paksistanu je moćan ustavni organ koji savetuje vladu da li su zakoni u skladu sa islamskim učenjima. Vlasti u Islamabadu nisu usvojile zakon o zaštiti žena od nasilja, posle preporuke saveta da je predlog zakona neislamski i kontroverzan.

- Muževima treba dozvoliti da tuku žene, ako one prkose njihovim zapovestima, ne oblače se prema njihovim željama, odbijaju bračne dužnosti, razgovaraju sa drugim ljudima bez dozvole i slično - navodi se u predlogu zakona.

Savet predlaže da se ženama zabrani vojna služba, rad u marketingu, kao i dočekivanje stranih delegacija. Medicinske sestre ne bi smele da rade sa pacijentima muškog pola, a abortus posle 120 dana trudnoće smatrao bi se ubistvom.

Novi zakon zabranio bi ženama da piju tablete za kontracepciju bez saglasnosti svojih muževa. Žene bi ipak mogle da se bave politikom i pravosuđem bez saglasnosti roditelja.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA