TERORIZAM LJULJA SIGURNOST EVROPLJANA: Koncerti i noćni klubovi potencijalne mete ekstremista

Uoči početka sezone festivala u Velikoj Britaniji, svi masovni događaji predstavljaju prioritet za policiju, istakao je isti zvaničnik, navodeći da su posebno ugroženi stadioni i koncerti na kojima su na jednom mestu koncentrisane velike mase ljudi

  • 4

Neimenovani visoki zvaničnik za antiterorističku borbu upozorio je da bi se posetioci koncerata i noćnih klubova mogli naći na meti novih terorističkih napada u Britaniji, saopštili su danas ostrvski mediji.

HAOS: Kod aerodroma u Hanoveru pronađena BOMBA OD 250 KILOGRAMA! (VIDEO)

Uoči početka sezone festivala u Velikoj Britaniji, svi masovni događaji predstavljaju prioritet za policiju, istakao je isti zvaničnik, navodeći da su posebno ugroženi stadioni i koncerti na kojima su na jednom mestu koncentrisane velike mase ljudi.

Na većini stadiona sprovode se stroge mere kontrole kako bi bili sprečeni mogući teroristički napadi.

Veliki letni festivali uglavom se održavaju u ruralnim područjima, a vlasti strahuju da bi posetioci mogli postati "lake mete" za teroriste, dok čekaju na pripadnike specijalnih jedinica da iz većih gradova stignu na lice mesta, prenosi list "Gardijan".

CELA BRITANIJA TRAŽI OVOG ČOVEKA: Da li je on bacao svinjske kobasice u džamiju? (VIDEO)

Regionalna televizija "N1" prenela je da su na poslednji brifing posvećen antiterorističkoj borbi, osim predstavnika Premijer lige, bili pozvani i muzički producenti, da bi se upoznali o potencijalnim opasnostima.

Na najvećem muzičkom festivalu na svetu u Glastonberiju ove godine očekuje se 135.000 posetilaca.

(Telegraf.rs / Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA