≫ 

Uhapšena šestorica terorista Hamasa, uključujući i odgovorne za aprilski napad na Jerusalim

Jedan od uhapšenih je Mahmud Sami Abed Al-Azah koji je uz pomoć još jedne osobe napravio eksplozivnu napravu korišćenu u aprilskom napadu u Jerusalimu nakon što je "video tutorijal na internetu"

  • 0

Izraelske bezbednosne snage objavile su da su raskrinkali jedinicu terorističke organizacije Hamas koja je, između ostalog, bila odgovorna za samoubilački napad u Jerusalimu u kom je povređeno 19 osoba.

NAPALI STARICE DOK SU SE ŠETALE: Dve žene povređene u "Šumi mira"

- Šest muškaraca, starosti između 19 i 30 godina, uhapšeni su danas dok su planirali da nabave oružje i eksploziv za više napada - javila je izraelska bezbednosna agencija (ISA).

Jedan od uhapšenih je Mahmud Sami Abed Al-Azah koji je uz pomoć još jedne osobe napravio eksplozivnu napravu korišćenu u aprilskom napadu u Jerusalimu nakon što je "video tutorijal na internetu".

Nakon toga, grupa je regrutovala bombaša samoubicu, koga je spremila da izvrši napad.

Abdel Hamid Abu Srour, devetnaestogodišnji palestinski momak iz izbegličkog kampa, ušao je 18. aprila u autobus, nakon čega se razneo, a Hames preuzeo odgovornost.

(Telegraf.rs/ Izvor: CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA