DOLAZE NAM PLJUSKOVI, vozačima se savetuje OPREZ!

Zbog čestih temperaturnih razlika moguće su pojave odrona, i to najviše kroz stenske useke i klisure, i duž rečnih tokova

  • 0

U Srbiji se danas očekuju visoke dnevne temperature, ali kako metereolozi najavljuju popodnevne pljuskove, vozačima se savetuje da imaju više opreza za volanom, da drže veće odstojanje od vozila ispred i da ne ulaze u rizična preticanja, saopštio je jutros Auto Moto Savez Srbije (AMSS).

Zbog čestih temperaturnih razlika moguće su pojave odrona, i to najviše kroz stenske useke i klisure, i duž rečnih tokova, a iz JP Putevi Srbije apeluju na oprezniju vožnju na deonicama na kojima je usled radova došlo do izmene režima saobraćaja. Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima Horgoš i Horgoš II zadržavanja za putnička vozila na izlaz iz naše zemlje su oko 80 minuta, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Zbog početka radova postavljena je privremena saobraćajna signalizacija na delu državnog puta II B reda broj 379, deonica Orljevo-Rašanac, zbog radova na popravci mosta preko reke Mlave u Rašancu, u okviru redovnog održavanja putnih objekata, kaže se u saopštenju. Saobraćaj će se za vreme izvođenja radova na mostu odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila jednom stranom mosta, a predviđeno vreme završetka radova je do 10.06.2016.godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Izvodiće se radovi na krpljenju udarnih rupa u vremenskom periodu od 07:00 do 17:00 časova, na državnom putu II A reda broj 258, deonica Predejane (veza sa državnim putem I A reda broj 1) - Vladičin Han (Gramađe) i to: danas, 30. maja, u tunelu Kržince, i sutra, 31. maja, u tunelu Manajle, navodi AMS S. Saobraćaj u zoni radova odvijaće se naizmeničnim propuštanjem vozila, a radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Noćas u periodu između 22:00 i 05:00 časova, na delu državnog puta IA reda broj 1, na deonici od petlje Dušanovac do mosta Gazela, izvodiće se radovi na košenju trave u srednjem pojasu, u oba smera. Radovi će se izvoditi u pokretu u preticajnoj (levoj) saobraćajnoj traci, koja će na tom delu u zoni radova biti zatvorena za saobraćaj. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. Danas je planirana potpuna obustava saobraćaja u zoni mosta u Čifliku u vremenskom intervalu od 14 do 16 časova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA