KIP SLOBODE I VENECIJA ĆE BITI POTOPLJENI! Ovo nije proročanstvo Tarabića, nego ZVANIČAN IZVEŠTAJ UJEDINJENIH NACIJA!

Zastrašujuće prognoze svetskih stručnjaka: nestaće sva svetska zaštita pod zaštitom Uneska zbog KLIMATSKIH PROMENA

  • 2

Posle izveštaja UNESCO o uticaju klimatskih promena, punom katastrofičnih predviđanja, u Australiji je Vlada zatražila da se prava vest o klimatskim prognozama izuzme iz njihove verzije izveštaja, zbog turizma te zemlje, piše Njujork tajms!

U ovom izveštaju je navedeno da 31 lokacija u 29 zemalja pod zaštitom Uneska već oseća uticaj klimatskih promena. Među tim lokacijama su i Stonhendž, koji bi mogao biti nagrizen erozijom, zatim Venecija, koja bi mogla biti potpuno potopljena, a ista sudbina zadesiće, kako je navedeno, i Kip slobode u Njujorku.

Adam Markham, autor ovoga izveštaja, rekao je da će požari, dizanje nivoa mora i snažne oluje sigurno uticati na kulturnu baštinu svih zemalja kojima ova kataklizma preti, ali da bi se katastrofa mogla zaštiti detaljnim planiranjem - prenosi Njujork Tajms.

- Mnogi ljudi nisu svesni koliko je problem ozbiljan. To je veliki izazov, ali moramo i možemo puno toga da učinimo ako što pre shvatimo kojom brzinom promene mogu nastupiti - rekao je Markham.

U izveštaju je data preporuka državnim agencijama i turističkim zajednicama. Dati su i primeri kako je čovek tokom vremena reagovao na ekstremne klimatske uslove, pa je s tim u vezi naglašena važnost svih lokaliteta koji se moraju očuvati i time kataklizma ako ne sprečiti, ono barem ublažiti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hjudit

    31. maj 2016 | 10:20

    Dugo vec traje prica o potapenju NY.Grad u kome zivi skoro 30 miliona stanovnika i govori se 38 jezika, postao je ogroman balast drzavi! Najvise zbog ogromnih troskova socijalne pomoci i odrzavanja grada u kome vecina stanovnika ne radi! Kriminal nije moguce kontrolisati! Pa tako bi najjednostavnije resenje bilo :Dubinsko pranje grada!

  • Vesna Radojcic

    2. jun 2016 | 15:27

    O tim problemima treba sto vise pisati,upoznavati sta ceka nasu cuvilizaciju.Mozda oni koji su odgovorni pocnu da preduzimaju vec poznate i naucno potvrdjene zastite naseg nasledja.Ovu civilizaciju na zemlji smo dobili u nasledje i odgovorni smo da je dalje cuvamo sledecim generacijama NE SAMO PROFIT

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA