Imam, gvardijan, sveštenik i predsednik Jevrejske opštine dali krv

Krv su dali protonamesnik Dragan Stokin, starešina Hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, fra Zdrnko Gruber, gvardijan Franjevačkog samostana, Robert Sabadoš, predsednik Jevrejske opštine, i Selmo Dreković, glavni imam u Subotici

  • 3

Predstavnici pravoslavne, katoličke, muslimanske i jevrejske zajednice u Subotici zajedno su dali krv u Službi za transfuziologiju Opšte bolnice.

Ovo prvi put da različite konfesije zajedno posete zdravstvenu ustanovu i učine gest dobre volje za primer svim građanima.

Krv su dali protonamesnik Dragan Stokin, starešina Hrama Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, fra Zdrnko Gruber, gvardijan Franjevačkog samostana, Robert Sabadoš, predsednik Jevrejske opštine, i Selmo Dreković, glavni imam u Subotici.

- Već dugo se povremeno sastajemo i imamo prijateljske susrete i razgovore koji nisu vezani za veru već za lične odnose. Tim susretima se odazivaju predstavnici Evangelističke i Protestantske crkve. Na jednom od druženja se rodila ideja da bi bilo dobro da uradimo nešto zajedno i damo primer građanima, a kada smo čuli da nema dovoljno krvi u rezervama odlučili smo da zajedno damo krv. Otac Dragan Stokin nas je pozvao i svi smo se rado odazvali. Ujedno smo želeli da ukažemo da prijateljstvo nema veze sa konfesijama i da nema granica – kaže Robert Sabadoš, predsednik Jevrejske opštine u Subotici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA