(UŽIVO) GUSTI OBLACI IZNAD CELE SRBIJE: Sivilo u celoj zemlji, pratite OVDE razvoj situacije!

Meteorolozi su danima najavljivali da će obilni pljuskovi praćene grmljavinom početi krajem srede, a svedoci smo da su bili u pravu

  • 15

Vremenske prilike u narednih nekoliko dana će biti krajne nestabilne, a sve prognoze ukazuju da će pljuskova praćenih grmljavinama biti mnogo. U Evropi, ali i kod nas, smrtnih slučajeva uzrokovanih nevremenom je dosta, te je dobro znati kako se od grmljavina zaštititi.

GROMOVI KOJI UBIJAJU PO EVROPI, PRETE I BALKANU: Žuti alarm u Hrvatskoj, a evo šta čeka Srbiju!

Ono što je najbitnije jeste da isključimo elektronske uređaje kao što su radio, televizor i računar. Takođe, ne bi bilo loše isključiti i mobilne telefone, ali su mišljenja u vezi sa njima podeljena.

Neki smatraju da bi ih trebalo isključiti jer je veliki rizik držati uz sebe uključen mobilni telefon zbog elektromagnetnih talasa koji stvaraju put za atmosferski elektricitet.

Drugi stručnjaci, međutim, smatraju da nije mnogo opasan sam mobilni telefon, čije je zračenje uvećano jedino prilikom njegovog paljenja ili gašenja. Opasnije je mesto na kome se čovek nalazi. On je direktno izložen opasnosti ako stoji na otvorenom i ako predstavlja najvišu i najistaknutiju tačku u okolini.

Inače, kada je nevreme, "strim" (reka elektrona), koji kreće sa zemlje, od objekta koji zrači napravi put za grom. Elektroni, zatim, podju prema pozitivno naelektrisanim oblacima u kojima se napon meri stotinama miliona volti. Grom onda udari tim putem, koji mu posluži kao provodnik.

Oblake iznad Srbije UŽIVO možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Илийa

    1. jun 2016 | 19:12

    Katastrofa, ako ovo preživimo samo izuzetnoj sreći i Božjoj volji dugujemo to. Jer ovde nikad do sad nisu padale kiše, nije grmelo, nije bilo grada i oluje, zato treba narod edukovati...

  • @

    1. jun 2016 | 19:10

    Pa koliko su je već najavljivali

  • Alien resurrection

    1. jun 2016 | 19:39

    Haarp teslino oružije za kontrolisanje vremena . Ameri i EU oni nam prave te vremenske katastrofe sa harpom na aljasci ili u barajevu varovali vi meni ili ne to je vaša stvar ali to je tako .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA