AVION EGYPTAIR NIJE SLAO ZNAKE UPOZORENJA PRE PADA: Uhvaćen signal crne kutije, da li se potraga bliži kraju?

Potraga je, zahvaljujući crnoj kutiji iz letelice, sužena na dva kilometara sa dosadašnjih pet

  • 0

Zona potrage za avionom kompanije "Egyptair", koji se prošlog meseca srušio u Sredozemno more, sužena je na dva kilometra sa dosadašnjih pet nakon što su brodovi uhvatili signal crnih kutija, rekao je danas izvor iz istražne komisije.

KRAJ MISTERIJE PADA AVIONA EGYPTAIR: Pronađena crna kutija srušene letelice!

Ovaj izvor je demantovao navode francuskih medija o tome da je avion emitovao seriju upozorenja tokom letova koje je obavio 24 časa pre pada.

Avion "Erbas A320" sa 66 putnika i članova posade srušio se 19. maja tokom leta iz Pariza prema Kairu. Letelica je nestala sa radara grčkih i egipatskih kontrolora leta, a piloti prethodno nisu zatražili pomoć.

Francuski brod "Laplas" koristi sisteme za akustičku detekciju da bi pratio signal koji ispod vode emituju crne kutije.

Specijalni brod sa robotima koji mogu da zarone na dubinu od 3.000 metara stići će u područje potrage sledeće sedmice zbog pokušaja izvlačenja crnih kutija.

Uzrok pada aviona nije poznat, a pronalaženje crnih kutija je od presudnog značaja za rešavanje misterije o događajima u avionu u završnim minutima leta.

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA