NAPADAČ OSLOBOĐEN ZA POKUŠAJ UBISTVA: Vapaj žrtve nikoga neće ostaviti ravnodušnim! (FOTO) (video)

Šon Kastis (45) je udario majku, oborio i odvukao je stepenicama u podrum na očigled njene trogodišnje ćerke u njihovom domu u Milburnu

  • 0

Žrtva brutalnog napada u sopstvenoj kući zajecala je u sudu kada je sud njenog napadača oslobodio krivice za pokušaj ubistva i osudio ga na zatvor samo zbog napada. 

Šon Kastis (45) proglašen je krivim u drugostepenom suđenju za ozbiljan napad 21. juna 2013. koji je snimila kućna kamerica u domu žrtve.

UHVAĆENI POSLE PROVALE U DVE KUĆE: Uz upotrebu sile uzimali novac

Majku je udario, oborio i odvukao stepenicama u podrum na očigled njene trogodišnje ćerke u njihovom domu u Milburnu.

Njen osamnaestomesečni sin je za to vreme spavao na spratu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Žrtva je sve vreme dok je sedela u sudnici plakala dok je sudija nabrajala da je Kastis kriv samo za ugrožavanje dobrobiti deteta, pljačku, provalu i krađu.

PROVALILI U KUĆU I UKRALI 22.000 EVRA: Policija ih sačekala na aerodromu pošto su pokušali da pobegnu u Beč!

Na video-snimku se vidi čovek koji upada u dom u predgrađu gde su žrtva i njena ćerka gledale televiziju. On je potom gura i udara nekoliko minuta pre nego što je baca dole niz stepenice.

Printskrin: Youtube/NJ.com Printskrin: Youtube/NJ.com

Onda se čuje dolazak Milburške policije i čuje se policajac belac koji na rasnoj osnovi vređa napadača, inače, crnca.

Detektiv Kolin Mekmilan je priznao tokom svedočenja u maju da je izgovarao svakakve reči na račun optuženog. Takođe je izjavio da nije ispitao Kastisa i da nije prikupio dokaze iako je bio prisutan prilikom hapšenja i video dokaze koje su prikupili drugi istražitelji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

PROVALA USRED NOĆI: Maltretirali vlasnika menjačnice, pa mu oteli 12.000 evra!

Porota sastavljena od devet crnaca i tri belca raspravljala je u utorak da li treba verovati Kastisovom braniocu koji tvrdi da je njegov klijent žrtva rasne policije ili tužiocu koji tvrdi da nije bilo pristrasnosti i da ih je do Kustisa dovelo nekoliko očevidaca koji su ga identifikovali kada su ga videli na televiziji.

Tužilac je na početku suđenja pokazao video na kome se vidi Kustis, a za to vreme su dve žene porotnice držale ruke preko očiju.

Printskrin: Youtube/NJ.com Printskrin: Youtube/NJ.com

LOPOV JOJ PRIŠAO S LEĐA, POČELI SU DA SE BORE: Međutim, ovo nije očekivao (VIDEO)

Inače, kazna za prvostepenu pljačku iznosi maksimalno 20 godina zatvora, ali Semper je rekao da pošto je Kustis ranije hapšen, da bi mogao da dobije i više.

Ono što bi bio slučaj sa veoma jakim dokazima, ispala je ozbiljna glavobolja za tužioca. Tužilac je ozbiljno zabrinut što je porota zanemarila dokaze o okrivljenom i rekao da ta institucija mora da odgovara za poništavanje presude za pokušaj ubistva.

PREBIO LOPOVA TAKO DA NIJE POLA SATA MOGAO DA USTANE: Neverovatni detalji filmske pljačke u Beogradu! (FOTO)

Kastis je, inače uhapšen nedelju dana posle zločina u Njujorku nakon što se policiji javilo nekoliko žena koje su ga prepoznale. Tužilac je takođe izneo dokaz da je krv koja je nađena na Kastisovim farmerkama pripadala žrtvi, dok branilac Džon Mekmejhon tvrdi da je na istragu utiala rasna netrpeljivost i da je policija ignorisala dokaze koji bi ukazivali na druge osumnjičene. Takođe je izjavio da kvalitet video zapisa nije dovoljno dobar da bi na njemu identifikovali Kastisa.

Pogledajte video suđenja i napada:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA