STARA DOBRA GARDA: Iznenadiće vas KOLIKO stvarno GODINA ima Ljubiša Samardžić (FOTO)

Na filmu je debitovao pre više od 50 godina

  • 25

Ljubiša Samardžić (1936) jedan je od najboljih, najpoznatijih i najmladolikijih glumaca još iz vremena stare Jugoslavije.

Žene bi rekle da je on kao dobro vino, što je stariji - to bolje izgleda. Podsetimo se filma koji ga je proslavio - "Prekobrojna" (1962), u kom mu je partnerka bila Milena Dravić. S njom je kasnije igrao mnogo puta, a u jednom intervjuu je rekao da su njih dvoje bili odličan tandem i da je svako spontano gradio svoju karijeru.

BILA JE OMILJENA GLUMICA SVIH JUGOSLOVENA: Malo ko je znao da na duši nosi VELIKI BOL (FOTO)

Krasi ga to što  je, kako je izjavio u jednom intervjuu, udahnuo sebe u svoje likove.  Njegov film "Miris kiše na Balkanu" doživeo je, ništa manji uspeh nego većina njegovih filmova iz mladosti i srednjih godina. S tim što se u ovom filmu bavio režijom, kojoj se posvetio nakon što mu se sin razboleo.

Snimio je preko 150 filmova. Želja mu je da snimi i film "Travnička hronika", po romanu Ive Andrića. Ima 80 godina i duh mladića od 20. Želimo mu sreću!

(Tanja Milanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA