RAZBIJENA MREŽA TRGOVINE ŽENAMA: Porodica na čelu grupe koja je krijumčarila ljude u tri zemlje!

Kako se navodi u saopštenju Evropola, 31. maja 2016. godine izvršen je istovremeni pretres deset kuća u zemljama, u kojima je sprovedena operacija, što je dovelo do hapšenja 14 osumnjičenih i identifikacije dodatnih 15 žrtava

  • 2

U okviru velike međunarodne operacije policijskih zvaničnika Francuske, Paragvaja i Španije, uz podršku Evropola, razbijena je organizovana kriminalna grupa za krijumčarenje žena u cilju njihove seksualne eksploatacije.

OVDE JE 18 ALBANACA IZVUČENO IZ MORA: Snimljeni brodovi i čamci kojima se krijumčare ljudi usred noći!

Kako se navodi u saopštenju Evropola, 31. maja 2016. godine izvršen je istovremeni pretres deset kuća u zemljama, u kojima je sprovedena operacija, što je dovelo do hapšenja 14 osumnjičenih i identifikacije dodatnih 15 žrtava.

Zaplenjen je novac u kešu, više od 40 mobilnih telefona, pasoša i drugi dokazi.

Evropol ističe da je analiza zaplenjenih predmeta potvrdila svedočenja žrtvava povezujući članove grupe sa različitim krivičnim delima, kao i da su zaplenjeni dokumenti potvrdili da je ta krivična mreža funkcionisala više od pet godina.

Operacija, koja predstavlja završetak velike istrage o trgovini ljudima, po prvi put je uključila paragvajske zvaničnike, koji su koordinisano delovali sa španskim i francuskim vlastima, uz podršu Evropola.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Istraga je počela nakon poziva, koji je španska policija primila pre šest meseci na telefonskoj liniji za podršku žrtvama.

Uz pomoć specijalnih istražnih tehnika, kao što su nadziranje i prisluškivanje, otkrivana je organizovana kriminalna grupa koja je delovala u Sijudad del Esteu, drugom po veličini gradu u Paragvaju, gde su žrtve regrutovane uz lažna obećanja da će dobiti dobro plaćene poslove u Francuskoj i Španiji.

Grupu je predovodila porodica, koja je delovala u sve tri zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drajver

    3. jun 2016 | 17:11

    smrtna kazna :)

  • krsta

    19. oktobar 2016 | 12:01

    Da li je moguce da i u danasnjem vremenu imajos belo roblje.Sramota za covecanstvo za ljudski rod.Ovakav vid kriminala treba najstrozije kazniti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA