≫ 

PRONAĐENA MASOVNA GROBNICA: Iračke snage porazile pripadnike IS kod Faludže, zatekli strašan prizor

Član provincijskog saveta Anbara Radže Barakat je rekao da u grobnici ima i tela civila koje je Islamska država pogubila zbog špijunaže ili kršenja pravila

  • 1

Iračke snage otkrile su danas masovnu grobnicu u blizini Faludže, gde su porazili borce Islamske države koji koriste hiljade civila kao ljudske štitove.

ŠVAJCARCI NEĆE DA IM DRŽAVA PLAĆA PO 2.200 EVRA MESEČNO! Oko 78 odsto stanovnika zaokružilo "ne" na referendumu!

U Saklaviji, severozapadno od Faludže, iračke snage su pronašle grobnicu u kojoj se, kako se veruje, nalaze tela oko 400 ljudi, većinom boraca koje je Islamska država ubila tokom 2014. i 2015. godine, prenela je agencija AFP.

Grobnica je pronađena tokom raščišćavanja terena od mina.

Zvaničnik policije je naveo da je većini žrtava pucano u glavu.

Član provincijskog saveta Anbara Radže Barakat je rekao da u grobnici ima i tela civila koje je Islamska država pogubila zbog špijunaže ili kršenja pravila.

Iračke snage su u noći između 22. i 23. maja pokrenule obimnu operaciju za oslobađanje Faludže, koja se nalazi na samo 50 kilometara zapadno od Bagdada i predstavlja jedno od glavnih uporišta džihadista.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA